Comerç urbà, al teu costat

Antoni Daura, president de la UBIC de Manresa: «Els botiguers fan una feina indispensable per al funcionament de la societat»

Antoni Daura, president de la UBIC de Manresa

Antoni Daura, president de la UBIC de Manresa / UBIC de Manresa

Antoni Daura

L’activitat comercial és la darrera baula de tot el procés que porta qualsevol producte o servei des de qui el crea, conrea o fabrica al client o consumidor final. Sigui directament, o bé a través de professionals especialitzats, els botiguers, és aquesta una feina indispensable per al normal funcionament de qualsevol societat mínimament vertebrada. I aquí el paper dels nuclis urbans és fonamental. La ciutat és, de fet, el punt de trobada on tot aquest procés de compravenda assoleix la seva millor eficiència i efectivitat.

Naturalment, tenim mercaderies de tota mena i comerços més o menys especialitzats; grans, mitjans i petits, com també de gestió unipersonal, familiar o amb el format de societats mercantils; independents o formant part de cadenes o grups de compra amb la seva marca. Tant se val! Cadascun té el seu paper i el públic adient. Dins, però, d’aquest panorama, ampli, divers i alhora canviant, hi ha comerços amb una llarga trajectòria, arrelats al seu entorn, com també de nous i innovadors. I és bo donar-los a conèixer i valorar el seu paper socioeconòmic.

És per això que la iniciativa del diari Regió7 de convocar-nos en una Nit del Comerç és d’agrair, perquè situa la nostra ocupació en primera línia mediàtica, valorant públicament la nostra professió. I ens ofereix, al mateix temps, un espai de trobada distès i festiu. Sovint els botiguers ens costa sortir dels nostres establiments, enfeinats com estem, per compartir una estona amb els nostres companys. Amb aquesta festa ja no tenim excusa per quedar-nos a casa. Perquè també ens servirà per reconèixer aquells comerços que al darrer any han estat més destacats en algun aspecte. Esperem, doncs, retrobar-nos-hi tots!