Pimec i la Diputació de Barcelona donen el tret de sortida al 12è programa "Accelera el creixement”

De les 50 pimes participants, el 4% són del Bages, el 2% de l’Anoia i un altre 2% del Moianès

Mitjançant acompanyament personalitzat, la Diputació de Barcelona i Pimec ajudaran les empreses a millorar la seva competitivitat

Participants al programa "Accelera el creixement"

Participants al programa "Accelera el creixement" / Diputació de Barcelona

Redacció

Un total de 50 pimes de la província de Barcelona triades entre 88 candidates participaran en la 12a edició del programa “Accelera el creixement", impulsat per Pimec i la Diputació de Barcelona amb l’objectiu d'ajudar les empreses a impulsar el seu desenvolupament i millorar la seva competitivitat. 

El 64% de les empreses participants en aquesta edició són petites empreses, el 32% són micro i el 4% restant són mitjanes. Per comarques, un 24% són del Baix Llobregat, un 20% del Vallès Occidental, un 14% del Barcelonès, un 10% del Vallès Oriental, un 10% del Maresme, un 10% d’Osona, un 4% del Bages, i un 2% de l’Anoia, el Moianès l’Alt Penedès i el Garraf. Per sectors d’activitat, el 52% de les empreses són del sector industrial, un 30% de serveis, un 10% de comerç i un 4% de transport i logística i de construcció i indústries auxiliars. D’altra banda, el 50% són empreses amb més de 20 anys d’antiguitat, el 14% tenen entre 6 i 10 anys, el 10% entre 11 i 15 anys, el 18% entre 16 i 20 anys i el 8% menys de 6 anys.

Durant 9 mesos, les 50 pimes disposaran d’acompanyament personalitzat a càrrec d’experts en diferents àrees de gestió empresarial, treballaran en un pla de creixement i tindran suport per executar-lo. El programa les ajudarà en aspectes com la transformació digital, les millores en la comercialització de productes i serveis, l’estructura financera, la internacionalització o l’organització empresarial.

La diputada de Desenvolupament Econòmic, Turisme i Comerç de la Diputació de Barcelona, Eva Menor, i el president de Pimec Barcelona, Joan Pera, han donat el tret de sortida aquest divendres al matí al programa en una sessió inaugural amb representants de les empreses participants.

Durant la sessió inaugural, Eva Menor ha recordat que una de les línies estratègiques de la Diputació de Barcelona «és afavorir la consolidació de l’activitat econòmica, apropant i proveint dels recursos i serveis adequats a les necessitats dels ens locals». Menor ha subratllat que l’actual context d’incertesa socioeconòmica, «és temps de repensar i de construir una nova economia, i Comerç 21 pretén donar les empreses respostes en aquest entorn que crea molts dubtes».

Per la seva banda, Joan Pera ha dit en la seva intervenció que «un dels objectius prioritaris de Pimec és defensar els interessos de les pimes, ocupant els espais que ens pertoca per representativitat, i acompanyar-les en els canvis que es produeixen (sostenibilitat, digitalització, innovació...) i impulsar el seu creixement». Precisament, els impulsors del programa asseguren que "Accelera el creixement" contribueix a aquests objectius, ja que és un programa consolidat després de 12 edicions on hi han participat 600 empreses.  

Un programa amb resultats tangibles

Durant les 11 edicions que s’han fet fins ara del programa ja hi han participat 547 empreses. Segons els seus responsables, els resultats demostren que el programa té un impacte directe en el creixement de la plantilla, facturació i beneficis de les pimes participants.

Així, segons els impulsors d'"Accelera el creixement", pel que fa a facturació i nombre de treballadors, la mitjana de creixement de les últimes edicions ha estat del 31%, mentre que el BAI (beneficis abans d’impostos) ha crescut un 28% de mitjana. A més, després de passar pel programa el 66% de les empreses participants han introduït nous productes o serveis i un 65% han millorat en la seva gestió a través d’objectius o indicadors.