El SOC obre una convocatòria d'ajudes per a FPO Dual dotada amb 33 milions d'euros i preveu beneficiar més de 1.500 persones

El programa ofereix un contracte de formació de 12 mesos, que s'ha de combinar amb la formació teòrica

Roger Torrent en una atenció al mitjans

Roger Torrent en una atenció al mitjans / Aina Martí/ACN

M. Asmarat/A. Martí/ACN

El Servei Públic d'Ocupació (SOC) ha obert una convocatòria d'ajudes pel programa de Formació Professional per a l'Ocupació Dual (FP Dual) dotada amb 33 milions d'euros i preveu beneficiar més de 1.500 persones. Es tracta d'un augment del pressupost del 32% respecte de la convocatòria anterior, segons ha anunciat aquest dimecres el conseller d'Empresa i Treball, Roger Torrent, al Saló d'Ocupació, que se celebra a Fira de Barcelona. "Ampliem el públic objectiu del programa i hi destinem més recursos que mai, és una de les receptes més importants per millorar l'ocupació", ha ressaltat Torrent. Als beneficiaris se'ls ofereix un contracte de formació de 12 mesos, que s'ha de combinar amb la formació teòrica.

Aquesta és la tercera convocatòria del programa d'ajudes del SOC a l'FPO Dual. El conseller ha destacat la "bona acollida" de les dues edicions anteriors i ha assegurat que la inserció laboral dels beneficiaris és "altíssima". El Departament d'Empresa i Treball no ha facilitat més xifres i ha assegurat que les estan avaluant.

Enguany els ajuts s'adrecen a joves d'entre 16 i 29 anys, majors de 29 anys en risc d'exclusió social, els afectats per un ERO que estiguin en el marc de processos de reindustrialització o en itineraris de reciclatge professional, majors de 45 anys en atur de llarga durada, persones amb una resolució favorable per allerament per formació i persones que acreditin discapacitat o trastorn mental. Per aquest últim col·lectiu el programa reserva 3 milions d'euros del pressupost total. Per participar-hi, cal, entre altres, que els beneficiaris estiguin inscrits al SOC com a demandants d'ocupació no ocupats.

"La formació professional és clau, i que sigui dual és imprescindible", ha manifestat Torrent. L'objectiu és que els beneficiaris del programa tinguin l'oportunitat d'aplicar els coneixements adquirits a les aules en situacions reals a l'empresa. Un cop finalitzada l'estada, els participants reben un certificat de professionalitat que els acredita les competències professionals adquirides.

Les sol·licituds per rebre ajudes es poden presentar fins al 4 de novembre. Ho poden fer administracions locals, entitats sense ànim de lucre, gremis, patronals, sindicats i centres de formació professional.