Un compte bancari com mai no s'ha vist

Els avantatges d’un compte corrent i d’un d’inversió, en un sol producte. Permet operar, estalviar i fins i tot invertir, tot alhora i sense comissions, exigències ni coneixements financers.

La compta s'associa a un fons d'inversió automatitzat i amb liquiditat immediata.

La compta s'associa a un fons d'inversió automatitzat i amb liquiditat immediata. / Renta 4 Banco

No hi ha lletra petita ni condicions ocultes. Sí, sabem que ja ho ha sentit abans, però en aquesta ocasió no en trobarà: ni lletra petita ni tampoc la decepció habitual que sol experimentar-se després d'haver-la llegit. Parlem d'un producte bancari amb grans avantatges per a l'usuari final, un detall molt poc habitual en el sector. No té perquè ser la solució que busqueu o necessiteu, però si ho és, és més que probable que us satisfaci plenament.

El compte ofereix un plantejament gairebé sense equivalents a Espanya, perquè fusiona dos tipus de productes diferents en un de sol: un saldo corrent per a l'operativa diària i un altre d'inversió, que us permet buscar un millor rendiment dels diners.

El mercat bancari actual ja ofereix aquestes opcions, però sempre per separat i, en no poques ocasions, subjecte a exigents condicions. A més, i pel que fa a la inversió, o es tenen coneixements financers o caldrà acabar recorrent a un gestor, per no abordar operacions que puguin implicar un risc excessiu que acabi per comprometre els estalvis. D'aquesta manera, el nou compte simplifica i democratitza la inversió i la fa accessible per a qualsevol, no només per als experts en finances.

El producte es diu Compte Easy i prové de Renta 4 Banco, una entitat que opera a Espanya des del 1986 i ja acumula més de 125.000 clients. Cotitza a borsa des del 2007 i actualment té un patrimoni, sota supervisió o gestió, que supera els 30.000 milions d'euros.

Sense nòmina ni comissions

El Compte Easy funciona com qualsevol compte, però amb alguns aspectes específics que marquen la diferència. Per començar, no exigeix domiciliar la nòmina per poder-lo obrir, ni imposa un import inicial mínim o màxim. I està, a més, disponible per a qualsevol: n'hi ha prou de tenir nacionalitat espanyola i ser major d'edat i persona física (de moment no està disponible per a empreses).

El compte també està lliure de comissions, perquè no es cobra per manteniment, targetes, domiciliacions o transferències. I funciona com qualsevol altre pel que fa a l'operativa bancària diària.

Inversió automatitzada

Però un dels grans valors del Compte Easy nou és que inclou el vessant d'inversió. I el millor és que el client no ha de fer res, perquè les operacions estan automatitzades i controlades per especialistes.

En realitzar qualsevol ingrés, els diners s'inverteixen automàticament. Això és possible perquè el compte està associat a un fons, que es diu Renta 4 Foncuenta FI.

El fons presenta un perfil conservador i de risc baix. I, perquè es vegi que no amagarem res, sí que té algunes comissions, encara que mínimes i no estan aplicades pel banc sinó per la gestora del fons: 0,10% per dipòsit i 0,20% per gestió. Com ja deveu saber, les comissions dels fons sempre s'apliquen i reflecteixen en la rendibilitat que ofereixen els fons, mai sobre els saldos bancaris.

Liquidesa assegurada

Un altre avantatge. A diferència de qualsevol fons, a través del Compte Easy el client pot recuperar els seus diners de manera immediata, fent-ne ús ja sigui per transferència, targeta o fins i tot Bizum. La clau és que Renta 4 Banco incorpora un servei gratuït que avança fins al 90% del patrimoni invertit, mentre es processa el reemborsament normal del fons.

Si es vol disposar del 100% a l'instant, el 10% restant, per la seva banda, sí que està subjecte al període habitual de recuperació, que oscil·la entre tres o quatre dies.

El client pot guanyar rendibilitat amb els seus diners.

El client pot guanyar rendibilitat amb els seus diners. / Shutter

Rendibilitat i baix risc

Com passa amb qualsevol fons d'inversió, no es pot assegurar una rendibilitat garantida ni concreta, perquè dependrà de les operacions i els resultats. Però, en el context actual de tipus d'interès i per a tranquil·litat del client presenta molt bons resultats des de començament d'any. El fons és conservador, se centra en bons i renda fixa i presenta un nivell de risc baix, de 2/7.

Així mateix, el compte presenta un índex de risc baix, de 1/6 si és el cas.

Assessor personal

A banda de tot això, el compte inclou un assessor personal per ajudar-vos a avançar pas a pas en el món de la inversió, així com una selecció de productes especialment interessants per als inversors 'Easy' amb fons i carteres perquè els clients puguin afinar al màxim les operacions d’inversió. I, de manera destacada, també dona grans facilitats per a la compra de Lletres del Tresor.

Impostos associats

Un dels grans avantatges del fons és que es pot mantenir, fer noves aportacions i traspassar a altres fons, però mentre no es reemborsi no té impacte fiscal. Això sí, quan es reemborsi, de manera total o parcial, com assenyala la llei espanyola, els guanys es gravaran al 19%.