L’antiga Mapro de Sant Fruitós de Bages inaugura una nova nau de 2.500 m2

L’enginyeria integrada el 2018 al grup Airtificial celebra avui el 25è aniversari en el nou espai

Seu d'Airtificial Intelligent Robots al polígon Santa Anna de Sant Fruitós

Seu d'Airtificial Intelligent Robots al polígon Santa Anna de Sant Fruitós

G.P.

L’antiga Mapro, actualment la unitat Intelligent Robots, situada al carrer la Coma del polígon Santa Anna de Sant Fruitós de Bages i integrada al grup Airtificial des del 2018, inaugura avui una nova nau de 2.500 m2 i celebra el 25è aniversari amb un acte de reconeixement a tot l’equip humà de l’empresa.

La festa es porta a terme durant el matí d’aquest dijous a la nova nau, al polígon Riu d’Or de Santpedor, que ha d’acollir tres projectes relacionats amb el muntatge de cotxes elèctrics. David Casals, director d’operacions d'Airtificial Intelligent Robots, afirma que «volem fer un reconeixement al nostre equip, que és el nostre principal actiu». En el marc de la celebració es farà entrega de reconeixements, tres per jubilacions i a deu treballadors amb més de 20 anys d’antiguitat, i a més es veurà un vídeo de la història de la companyia. Hi assistiran els treballadors de la companyia i directius del grup.

La companyia té tres unitats de negoci: Intelligent Robots, que centra la seva activitat en el disseny i fabricació de solucions innovadores de sistemes de test i muntatge per a fabricants de components d’automoció i altres sectors industrials, amb tecnologies avançades com intel·ligència artificial, robòtica col·laborativa i visió, entre d’altres, i amb seu a Sant Fruitós; Aerospace & Defense, que es dedica a la fibra de carboni i a serveis d’enginyeria, i Infrastructures, enfocada a l’obra civil relacionada amb aspectes de sostenibilitat com el tractament d’aigües. 

Airtificial cotitza al mercat continu, on «és l’única empresa dedicada a la intel·ligència artificial», explica David Casals, i amb un volum entorn dels 100 milions d’euros. Casals precisa que quan Mapro va ser fundada el 1998 tenia entre 5 i 7 enginyers i actualment Intelligent Robots en té un centenar -el conjunt del grup en disposa de 260. L’any passat la seva facturació es va situar en els 50,3 milions d’euros i la previsió per a aquest any és que arribi al 54. «I nosaltres representem el 50% del grup», afegeix el director d’operacions. 

Casals destaca que col·laboren amb diferents universitats, entre les quals l’EPSEM, i centres de formació professional, com la Fundació Lacetània, i que acullen estudiants en pràctiques, incloses les d’FP Dual.  

Justament aquesta setmana Airtificial ha portat a terme les seves jornades estratègiques internacionals anuals amb la presència de representants de totes les delegacions, de Polònia, Mèxic, Índia, Xina i els EUA, i directors de totes les unitats del grup, el mànager general de la unitat de negoci, Antonio Martínez; representants del Grup Airtificial, com Guillermo Fernández de Peñaranda, conseller i director general, i el president, Eduardo Montes, que també participaran a la festa d’aniversari.

Subscriu-te per seguir llegint