La jornada berguedana «Sabors i negocis» aplega seixanta persones

Empreses que treballen per a col·lectivitats i de la restauració van poder conèixer els aliments de les 16 empreses productores del Berguedà

Un moment de la jornada celebrada dijous

Un moment de la jornada celebrada dijous / Agència de Desenvolupament del Berguedà

Redacció

La plataforma de venda per internet de productes de la comarca, elFormiguer.cat i l’Agència de Desenvolupament del Berguedà van organitzar dijous l’espai d’intercanvi comercial i de networking del sector agroalimentari “Sabors i negocis”, al Càtering Les Alzines al Guixaró.

L’acte, que va aplegar seixanta persones, va facilitar que sis empreses que treballen per col·lectivitats i cinc del sector de la restauració que busquen productes de qualitat, de proximitat i ecològics coneguessin de primera els aliments de les 16 empreses productores del Berguedà. 

Per a la jornada el xef Sergi Costa de Les Alzines va elaborar 11 tapes, que va presentar Silvia Culell. Cada productor va poder presentar el seu producte, el seu origen i com es desenvolupa la seva producció. Posteriorment, les empreses es van poder apropar a les taules de les empreses productores per conèixer de més a prop cada productor. 

Les empreses productores assistents van ser Cal Guitart de Berga, Forn L'Espurna (Berga), Embotits Puig Fitó de Casserres, Casabella Natura d'Olvan, Ous Pujol de Montclar, Paulig-Liven SAU de Berga, Precuinats Alsina de Gironella, Indaber, avícola del Berguedà SL de Casserres, vedella ecològica del Salt del Colom de L'Espunyola, El Soler de Preixana carn ecològica de Montmajor, la Granja Bufulà de Vallcebre, Portal del Berguedà-Delícies del Berguedà. Mel de l'avi Joan d'Olvan, Ballarà SL de Puig-Reig, Neules artesanes Sant Tirs de Puig-Reig i Naturcadí de Cal Rosal (Olvan).

Ll'Agència de Desenvolupament del Berguedà ha desenvolupat aquesta acció, emmarcada en el programa del SOC 'Treball a les comarques 2022' i del programa Xarxa productes de la terra de la Diputació de Barcelona, per donar suposrt al principal sector econòmic de la comarca.

La jornada va comptar amb la presència del Departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural de la Generalitat, Carmel Mòdol Bresolí; el director general d'Empreses Agroalimentàries, Qualitat i Gastronomia, Joan Gòdia i Tresánchez; i de Maria Teresa Clotet Masana, directora dels serveis territorials a la Catalunya Central del Departament d'Empresa i Treball.

Subscriu-te per seguir llegint