El SEPE informa que el número de telèfon 060 ha canviat les condicions

Descobreix la novetat a l'hora de contactar amb el SEPE

Coneix el 060 i els seus avantatges

Trucar al 060 té novetats

Trucar al 060 té novetats / freepik

Per poder contactar amb el SEPE, una de les opcions que tenim més a mà és trucar per telèfon al número d'atenció a l'usuari. Des d'allà ens informaran sobre les prestacions o tràmits que tenim en marxa. Fa quasi un any, el desembre de 2022, el "Servicio Público de Empleo Estatal" va posar a disposició de l'usuari el número de telèfon 060, però ara, ha patit alguns canvis.

El número de telèfon 060 es va posar en marxa quan va desaparèixer la numeració que, fins al moment era vigent, així com les numeracions geogràfiques de RATEL. Amb aquest nou número, el Govern volia unificar diversos números d'atenció telefònica, per tal de facilitar a l'usuari un sol número per a fer diversos tràmits i gestions.

El telèfon del SEPE: 060

Des d'aquest número pots informar-te sobre prestacions, ocupació pública, ajudes econòmiques, subvencions, beques i a més, fer tràmits com la sol·licitud d'un certificat de prestacions. Trucant al 060 et poden facilitar l'accés als serveis telefònics del Ministeri de l'Interior, "el Ministerio de Empleo y Seguridad Social" i la Direcció General de Tràfic (DGT).

Actualment, el 060 integra 230 línies telefòniques de diversos òrgans i més de 25 serveis d'atenció al ciutadà

Tot i la posada a disposició d'aquest nou número, el 919 26 79 70 es va mantenir vigent per sol·licitar cita. A més, també es pot demanar cita a través de la web del SEPE o presencialment.

Com funciona el 060

Si truquem, ens atendrà una plataforma de xarxa intel·ligent, la qual ens derivarà a operadors especialitzats si fa falta. Aquesta atenció automatitzada està disponible tots els dies de l'any, però si el que volem és parlar amb un operador especialitzat, l'horari és el següent: de dilluns a divendres de les 9 a les 19 hores i els dissabtes de les 9 a les 14 hores.

El mes d'agost, el dia de Nadal o Cap d'Any l'horari d'atenció amb un operador especialitzat serà de les 9 a les 14 hores.

La novetat del 060

Des de la setmana passada i més concretament, des del dia 8 de novembre, cada trucada té un cost a preu fix, d'una trucada d'un minut, independentment de la seva duració. En el cas que la trucada es faci des d'un telèfon fix, tindrà el mateix preu que una trucada nacional i si ho fas des del mòbil, tindrà el mateix que una trucada a un fix nacional.

Trucar al 060 tindrà un cost fix

Trucar al 060 tindrà un cost fix / @ azerbaijan_stockers

Tot i això, des del SEPE ens informen que, tot i que el nostre telèfon (fix o mòbil) tingui incloses les trucades a números nacionals, cada trucada podria tenir un cost addicional. El cost addicional dependrà de cada operador telefònic, però sense superar el cost d'una trucada d'1 minut.