Lagarde demana des de l'Eurocambra que els estats arribin a un acord per les regles fiscals "al més aviat possible"

La presidenta del BCE insta els governs nacionals a retirar de forma gradual les mesures de suport lligades a l'energia

Christine Lagarde, presidenta BCE

Christine Lagarde, presidenta BCE / Arxiu/UE

Albert Cadanet/ACN

La presidenta del Banc Central Europeu (BCE), Christine Lagarde, ha demanat un cop més, aquesta vegada des del Parlament Europeu, que els estats arribin a un acord sobre les regles fiscals "al més aviat possible". Segons la dirigent francesa, fixar una posició comuna garantiria més "estabilitat" en termes d'inversions i afavoriria la competitivitat de la Unió Europea (UE). Les paraules de la dirigent francesa arriben després que la darrera reunió de ministres de finances del club comunitari, celebrada el 8 de novembre, acabés sense entesa. La intenció de la vicepresidenta espanyola Nadia Calviño -Espanya presideix les trobades durant el semestre- era assolir un consens en aquella trobada, però els desacords ho han traslladat tot al desembre.

La nova data marcada en vermell al calendari és la del divendres 8 de desembre, quan Brussel·les acull una nova reunió de ministres de la UE. De cara a aquesta trobada, els estats confien arribar amb unes negociacions prou avançades per tancar un text comú que permeti disposar d'uns objectius actualitzats a partir del 2024.

Més enllà de les regles fiscals, Lagarde també ha reiterat la importància que els governs nacionals retirin de forma gradual les mesures de suport lligades a l'energia i contribueixin així a la millora de la sostenibilitat dels seus comptes públics.