Acostar la música i la feina del Conservatori als infants, convidar-los a gaudir-ne i a tocar-los i, fins i tot, detectar alumnes amb potencial en el món musical. És l'objectiu dels "tastets instrumentals" que es van fer aquest dilluns, 11 de març, al matí al Conservatori de Música, amb la participació de prop de 200 alumnes de cinc escoles de primària de Manresa.

Dividits en petits grups, els alumnes van anar passant per diverses aules i espais del Conservatori i van conèixer cadascun tres instruments cadascun. En total es van donar a conèixer fins a divuit instruments. Amb cadascun dels grups, els professors del centre van fer una introducció sobre l'instrument, i després els mateixos alumnes els van poder provar. Del grup de tres instruments que va 'tastar' cada grup, n'hi havia dos de més coneguts (piano, violí, guitarra...) i un altre que en general és més desconegut popularment (fagot, tuba, trombó...). També cada alumne va poder conèixer i provar instruments de famílies diferents (vent metall, vent fusta, corda, percussió...).

El programa es porta a terme per segon any, amb molt èxit de participació i molt interès per part dels alumnes, molts dels quals s'apropen per primera vegada i amb molt interès al món dels instruments musicals i, en alguns casos, manifesten la voluntat d'estudiar música o inscriure's al Conservatori.

Els alumnes també es van endur làmines amb els diversos instruments per pintar, una iniciativa amb la col·laboració de l'Escola d'Art de Manresa.