Coneix els cicles formatius que s'inicien, avui, a Manresa

Comença el nou inici de curs 2023/24 per majors de 16 anys

Descobreix l'oferta formativa a la Catalunya Central

Inici de curs CF i Batxillerat 2023/24

Inici de curs CF i Batxillerat 2023/24 / @FREEPIK

Avui, 12 de setembre, comencen les classes lectives pels alumnes de Batxillerat i cicles formatius de grau mitjà i superior. De segur que coneixeu o teniu algun jove de més de 16 anys que avui ha començat el seu curs 2023/24. Vols conèixer la gran diversitat d'estudis de cicles formatius que pots cursar a Manresa i a la Catalunya Central? Te'ls mostrem!

Si vols fer un cicle mitjà, l'oferta formativa t'ofereix diverses possibilitats a les comarques del Bages, Berguedà, Moianès i Solsonès. La zona de la Catalunya Central t'ofereix cicles formatius de nivell mitjà d'administració i gestió, d'activitats físiques i esportives, d'activitats agràries, de comerç i màrqueting, d'edificació i obra civil, d'electricitat i electrònica, de fabricació mecànica, de fusta, moble i suro, d'hoteleria i turisme, d'imatge personal, d'indústries alimentàries, d'indústries extractives, d'informàtica i comunicació, d'instal·lació i manteniment, de química, sanitat, serveis socioculturals a la comunitat, de tèxtil, confecció i pell i, de transport i manteniment de vehicles.

La veritat és que l'oferta formativa que s'ofereix a la zona és molt gran i diversificada. A més, aquí només us hem posat el sector, però no els cursos específics, els quals es poden compondre en diverses branques segons l'ofici al qual es vulgui accedir.

Els CFGS també tenen els mateixos sectors, però amb un grau més elevat d'especialització, per tal de poder accedir a unes feines més complexes o de major rendiment econòmic pel futur. 

Després de cursar un CFGS tens la possibilitat d'accedir a la universitat, gràcies a la nota mitjana del cicle i, en cas que, la nota no t'arribi per la carrera desitjada, tens l'opció de fer la prova de la part específica de la selectivitat i així, aconseguir els punts que et falten per aconseguir entrar-hi! 

Estudis superiors

Estudis superiors / @freepik

Quins CF es fan a Manresa

  • CFGM de producció agroecològica, a l'Escola Agrària
  • CFGM d'estètica i bellesa, a l'Institut Guillem Catà, Christabel Manresa
  • CFGS d'administració i finances, perfil: gestió d'entitats i clubs esportius, al Campus Professional UManresa i Joviat FPintegrada (impartició conjunta)
  • CFGS de paisatgisme i medi rural perfil professional agroecologia i acció climàtica, a l'Escola Agrària 
  • CFGS de comerç internacional (e-comerç), al Campus Professional UManresa
  • CFGS de pròtesis dentals, al Campus Professional UManresa
  • CFGS d'educació infantil, perfil: ciència i experimentació, al Campus Professional UManresa
  • CFGS d'integració social, a FEDAC Manresa i a l'Escola Montserrat (conjunt) 

Així doncs, felicitem a tots els alumnes de cicles formatius i Batxillerat que, avui, comencen el seu nou curs lectiu. Enhorabona i bon curs!