Els Bombers reben 176 avisos per la pluja, la majoria a Tarragona i les Terres de l'Ebre

Inundacions, cables que espurnegen i branques caigudes conformen el gruix de les urgències

Efectes del temporal d'aquest divendres a les Terres de l'Ebre

ACN/Bombers de la Generalitat

ACN

L'avís per pluja intensa que afecta aquest divendres Catalunya s'ha fet notar especialment a les Terres de l'Ebre. Fins les 16 h, els Bombers han rebut 85 avisos per serveis relacionats amb les pluges, i de 16 a 18 h, 91 més, la majoria provinents de les comarques de Tarragona. A la zona de l'Ebre, concretament, els municipis més afectats per l'aigua han estat l'Ametlla de Mar i Deltebre, ambdós a la comarca del Baix Ebre, entre la 1 i 2/4 de 3 del migdia. Posteriorment la pluja s'ha anat desplaçant cap al nord. Inundacions, cables que espurnegen i branques caigudes conformen el gruix de les urgències. Una altra de les poblacions més afectades pel temporal, fins al moment, és l'Ampolla, on s'ha acumulat molta aigua als carrers.

A la Catalunya central, el Servei Meteorològic de Catalunya preveia que el gruix de la pluja cauria entre 12 i les 18 h, amb acumulacions de fins a 40 litres/m2 en mitja hora.

Efectes dels aiguats al seu pas per l'Ametlla de Mar

ACN

Al Camp de Tarragona, els aiguats han obligat a tallar durant dues hores la carretera N-340, que ha quedat reoberta a la tarda. Fins a les 14 h havien caigut més de 100 litres per metre quadrat en diferents punts del Baix Ebre, com ara a l'estació de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre), on s'han recollit 34,6 litres en mitja hora.

A banda dels talls a l'N-340, a Deltebre i Sant Jaume d'Enveja s'han suspès les classes, per bé que els centres no han tancat. Tampoc consten afectacions a les rutes de transport escolar, segons ha explicat la Delegació del Govern a les Terres de l'Ebre.

Encara sobre l'N-340, l'Ajuntament de Tarragona ha recomanat evitar-hi la circulació a l'altura dels barris de Ponent, perquè hi ha vies tallades a la zona d'Icomar o del Tanatori per acumulació aigua. El consistori recomana vies alternatives com l'A-7 o la T-11.

Protecció Civil, per la seva banda, explica que el 112 ha atès fins a les 18 h 287 trucades relatives a 214 incidents pel front de pluges, principalment des del Baix Ebre (33%), Barcelonès (15%), Tarragonès (11%) i Baix Camp (10%) causats per inundacions de baixos i incidents a carrers i carreteres.