A les últimes hores, hem tingut el pas d'una línia de precipitació, però aquest cap de setmana, se n'espera més. Serà persistent, localment abundant i amb una cota de neu que pot baixar esporàdicament als 600 metres. L'episodi de neu es concentrarà a les comarques del Pirineu i Prepirineu. A la regió central es veuran afectades la Cerdanya, el Berguedà, el Solsonès i l'Alt Urgell, on ahir ja es van produir algunes precipitacions que van deixar gruixos de neu entre els 2 i 10 cm.

La cota de neu oscil·larà entorn dels 1.100 metres de matinada i a partir del vespre, si bé al migdia pujarà cap als 1.300 al Pirineu i Prepirineu occidental i els 1.400 metres a l'oriental; tot i això, fins al migdia podrà baixar fins als 600 metres a fondalades del vessant sud del Pirineu i Prepirineu, sobretot occidental. Per sobre dels 1.300 metres es podran acumular més de 20 cm de neu nova.

A la resta del país s'esperen pluges, que poden deixar acumulacions destacades al litoral.

Pel que fa a les temperatures, la mínima serà similar a la d'aquest divendres i se situarà entorn dels 5ºC a l'interior i l'1ºC a la resta. D'altra banda, les màximes seran més baixes. A les comarques d'alta muntanya els termòmetres no superaran els 10ºC, mentre que al Bages, Moianès i l'Anoia el valor màxim girarà entorn dels 13ºC.