Un gol d'Antoine Griezmann a cinc minuts del final del derbi madrileny va castigar l'especulació del Reial Madrid, que ja se sentia guanyador gràcies a un cop de cap de Pepe i va veure al seu rival just físicament, que va acabar reaccionant amb els canvis de Simeone i va deixar al Barça el liderat a tocar.

Va ser un duel amb ritme de final i màxima tensió, amb la lliga en joc pel Madrid, i la possibilitat dels atlètics de fer baixar del liderat al seu etern enemic i afermar-se en la tercera plaça. El respecte va marcar l'inici. L'Atlètic deixava que el Madrid dominés, però els blancs ho feien amb poc ímpetu. Oblak va sostenir al seu equip. Al quart d'hora es va lluir davant un fort xut de Cristiano, el qual tenia la fam de gol que recordava el seu triplet del Calderón. Saúl xutava massa alt i Ramos cometia un error de principiant en una passada al mig del camp, que deixava a Griezmann mà a mà davant Pepe. El francès es va treure un bon xut que va parar Navas. Malgrat ser un duel tàctic i de poc ritme, les ocasions van arribar. Oblak salvava a una mà l'aparició de Benzema, que va controlar una pilota en llarg, es va associar amb qualitat amb Cristiano i, després de la paret, acabava la jugada, però el puny del porter evitava el gol. Gabi va cometre una errada en zona de perill, on Modric va aparèixer i va deixar sol Cristiano, escorat. El seu xut va superar a Oblak, però, tot i la potència amb la que anava el xut, va poder ser frenat pel cap de Savic, que va evitar el primer del Madrid des de la línia de gol.

Una de freda i una de calenta

En la represa, Oblak va tornar a salvar una ocasió claríssima de Benzema, però no va poder fer res davant el cop de cap de Pepe després d'una falta lateral llançada magistralment per Kroos. El Madrid es va trobar més còmode i l'Atlètic semblava abatut, però tenia guspires de ràbia. Torres va estar a punt d'empatar en quedar-se sol davant Navas, que va salvar l'un contra un davant el Niño. Minuts més tard, l'autor del gol, Pepe, havia d'abandonar el camp per una lesió a les costelles. Va ser quan l'Atlètic de Simeone va demostrar el seu caràcter. Griezmann va avisar amb una xilena anul·lada per posició il·legal i, al 85, va trobar espai per a la carrera, va rebre la passada en profunditat de Correa i va marcar per instaurar l'alegria a la seva parròquia i la preocupació en el madridisme, que no va saber reaccionar i l'empat va per valdre en el marcador.