Atletisme

L'Avinent masculí salva la categoria a Primera l'endemà del descens del femení des de Divisió d'Honor

Els homes assoleixen la permanència per dos punts a Madrid després d'haver pujat l'any passat tot i no competir per una errada en els 4x400 metres finals

Les dones tanquen una dècada a l'elit a Sòria per la mateixa distància tot i haver aconseguit tres victòries individuals

L'equip masculí ha aconseguit una permanència agònica en la reunió disputada a Madrid

L'equip masculí ha aconseguit una permanència agònica en la reunió disputada a Madrid / Avinent Manresa

Jordi Agut

Jordi Agut

L'Avinent Manresa masculí ha aconseguit salvar la categoria que va conquerir l'any passat en la final per la permanència que s'ha disputat a l'estadi Vallhermoso de Madrid. Els dos punts que han suposat la permanència dels nois van estat els mateixos que van comportar dissabte el descens de la formació femenina a Sòria després de deu anys a l'elit. Sensacions oposades per a dos conjunts que l'any que ve seran a la Primera Divisió, la segona categoria estatal.

A Madrid, la formació masculina ha hagut de patir molt fins al final, sobretot per una errada que hauria pogut pagar cara. El 4x400 ha fet tard a la cambra de requeriments i no han pogut córrer. Ha tingut sort que, en la cursa, el seu màxim rival, l'Aldahra Lleida, ha estat setè i l'altre adversari, l'Sprint de Madrid, ha quedat sisè. Tots dos s'han classificat a dos i quatre punts dels manresans i són els equips que baixen.

Per l'Avinent, ha destacat la victòria de Jan Díaz en llargada amb 7,50 metres i els segons llocs de Biel Salas en 110 tanques (14.43) i Biel Cirujeda en els 400 (48.12, rècord sub-20 de l'entitat). A més, rècord de Manresa per al sanfruitosenc Martí Serra, guanyador en perxa (5.31) i millor marca absoluta del 4x100 de Pol Saperas, Díaz, Salas i Serra, tercer amb 41.88.

Desencís a los Pajaritos

La creu del cap de setmana ha estat per a l'equip femení el qual, després de deu anys a Divisió d'Honor, perd la categoria. I ho fa per dos punts, en fer-ne 79 i empatar amb l'altre descendit, el Tenerife CajaCanarias i quedar-se a dues unitats de l'Alcampo Scorpio.

L'equip femení que va competir a Sòria

L'equip femení que va competir a Sòria / Avinent Manresa

Malgrat el desencís, l'equip manresà va viure tres victòries, la d'Ona Bonet en alçada (1.83), Laura Bou en 400 metres (53.29) i Lerato Pagès en els 100 tanques (13.62). A més, segons llocs de Marina Guerrero en els 3.000 obstacles (10.46.45) i Griselda Serret en 5.000 marxa (23.06.07) i terceres de Mireia Guarner en 3.000 llisos (10.04.64) i Laura Clemente en perxa (3.66). Les quatre vuitenes posicions i les quatre setenes en d'altres proves van ser un llast massa important per obtenir la salvació.