Les temporades dels clubs canvien dia a dia i això les fa atractives. Tot el que una setmana es veu d'un color, la següent es pot veure d'un altre a partir d'un resultat, d'unes sensacions o d'un rendiment. L'esplèndida victòria de dissabte del Baxi Manresa a la pista del MoraBanc Andorra pot provocar canvis, o no, en la planificació del club a curt i a mitjà termini. Tenir dues victòries i dues derrotes no és igual que haver guanyat un sol duel, i encara més amb el dur calendari inicial que té el conjunt de Peñarroya. Per això, les prestacions de l'equip poden permetre al club repensar bé com gestionar alguns temes que té damunt de la taula i que ha de resoldre després de les lesions de Doellman i Lukovic, que no van jugar a Andorra.

Mercat obert

Perquè la realitat era que la lesió del serbi, que es va trencar l'escafoide de la mà esquerra contra el Joventut, va convèncer el tècnic i la direcció esportiva que calia fitxar. Doellman encara no s'ha entrenat amb el grup i el seu estat físic és una incògnita, i en la posició de quatre només hi havia un jugador, Siim-Sander Vene, que, a més, és un recanvi temporal amb un contracte de dos mesos que es podia tallar quan torni Lukovic.

Però ara les coses són diferents. De la nit al dia, el Baxi es pot trobar amb dos quatres de bon rendiment, el mateix Vene i el vinculat Paco del Águila. A més, podria ser que Doellman estigués a punt per jugar d'aquí a tres setmanes o un mes i que Lukovic ja estigui a punt. En el millor dels casos, l'equip passaria de gairebé no tenir ala-pivots a Andorra a disposar-ne de quatre de bon rendiment.

El que pot passar, però, és que el Baxi no tingui control sobre el futur d'un d'ells. Vene es va lluir amb el seu millor partit de la temporada en un duel que va ser emès per Movistar com El Partidazo i que, per tant, va poder veure tothom.

Després del partit, en roda de premsa, Joan Peñarroya va deixar anar una frase críptica: «Té un contracte força especial. La setmana passada ningú no preguntava per ell [amb referència a les qüestions dels periodistes després del duel] i ara es pot girar feina al Román [Montañez, director esportiu]». Vist el seu rendiment, al tècnic no li faria res continuar comptant amb ell, encara que es recuperin Doellman i Lukovic, sobretot en previsió d'un altre incident en forma de lesió, previsible vist el recent historial del primer. Vene, però, acaba contracte d'aquí a unes setmanes i segur que d'ofertes no n'hi faltaran.

Montañez haurà de decidir si el renova fins a final del curs o confia en els dos quatres titulars.

Aparició sobtada

L'altra gran notícia del dia a An-dorra va ser la irrupció de Paco Salvador del Águila, que ho va fer tot bé, tant davant com darrere. L'exjugador del planter del Reial Madrid, que va aparèixer a la pretemporada per ajudar l'equip davant de la manca d'efectius, s'ha guanyat l'estima dels companys en les darreres setmanes per la seva entrega, no exempta de qualitat. De fet, Del Águila té un bon historial amb les seleccions espanyoles de base i també amb el Reial Madrid, amb alguna Eurolliga júnior al sarró i tot. El jugador, que acaba de fer 19 anys, podria ser una bona aposta de futur però ara per ara sembla que el seu present és en el vinculat, el Barberà, amb el qual ha disputat dos partits, ara per ara. Sembla clar, però, que ni Lukovic ni Doellman no estaran a punt per jugar dissabte contra l'Unicaja i, per tant, ell entrarà a la convocatòria i a ningú ha d'estranyar que tingui força minuts a la pista.

Tot plegat són bones notícies per a un Baxi que agrada per la seva proposta i que, a més, suma elements a la causa.