El santvicentí Juanjo Brau s'ha desvinculat del FC Barcelona, on els darrers anys ha exercit de fisioterapeuta del primer equip, segons ha anunciat ell mateix amb sis piulades a Twitter. El bagenc va perdre protagonisme amb l'arribada de Xavi Hernández i el seu nou equip tècnic i ara explica que li toca fer "un punt i a part".

"Avui acaba una etapa de la meva vida professional que ha durat gairebé 25 anys, durant els que he pogut gaudir de la meva professió, de l'amor al meu club de tota la vida i del món de l'esport que tant m'apassiona", ha escrit Brau.

En els missatges següents, el fisioterapeuta santvicentí assegura que ha tingut el privilegi de viure "una de les èpoques més glorioses" del Barça i que ha pogut "acompanyar al millor jugador de tota la història", en referència al treball realitzat amb Leo Messi.

"Me'n vaig amb la convicció que no he deixat mai de ser conseqüent amb el que se'm requeria i que mai he deixat de banda el respecte per la nostra professió", afegeix Brau.

A principi de novembre, Xavi Hernández ja va començar a prendre decisions com a nou entrenador del Barça. La primera va ser la de prescindir dels serveis del santvicentí. El relleu el va assumir Carlos Nogueira, que ja va acompanyar el tècnic terrassenc en la seva etapa a l’Al-Sadd.

24 anys al Barça

Brau era el fisioterapeuta del Barça des de feia 24 anys i està especialitzat en fisioteràpia esportiva i s'ha convertit en un referent d'aquesta especialitat, ja que ha treballat diàriament amb alguns dels millors jugadors de futbol del món tant per fer prevenció de lesions com per a la recuperació quan n’havien patit. Va exercir uns quants anys de fisioterapeuta personal de Leo Messi i fins i tot durant diverses temporades es va desplaçar amb el crac argentí a tots els partits de selecció. Es va acabar aquesta tasca el 2013 en coincidir l'ascens de Brau a cap de fisioteràpia del FC Barcelona.

Tot i que ja fa anys que no hi resideix, Juanjo Brau sempre ha mantingut una estreta relació amb Sant Vicenç de Castellet, el seu poble natal. De fet, ara fa un mes va ser el convidat i pregoner a la vintena Festa de l’Esport del municipi, i el 2015 també va ser l’encarregat de fer el pregó de la festa major d’hivern.