GIMNÀSTICA ARTÍSTICA

El gimnasta manresà Thierno Diallo acaba 10è a la final europea

«Sento que ja m’he donat a conèixer més», destaca el bagenc després de disputar el seu primer ‘all-around’ en un campionat continental

La selecció i els tècnics, amb Thierno Diallo tercer per l'esquerre

La selecció i els tècnics, amb Thierno Diallo tercer per l'esquerre / RFEG

Toni Mata i Riu

La trajectòria de Thierno Diallo va viure ahir un punt d’inflexió en culminar la seva primera aparició en una final continental individual de gimnàstica artística amb una destacada 10a posició. El manresà va exhibir la progressió experimentada en el conjunt dels aparells i va signar un concurs esplèndid, a l’espera ara d’arrodonir la seva participació en els Campionats d’Europa, que se celebren a Antalya (Turquia), en la final de paral·les d’aquest diumenge.

«Sento que ja m’he donat a conèixer més i, a partir d’ara, se’m prendrà una mica més seriosament ja que no havia pogut demostrar el meu potencial com a gimnasta complert encara i sento que a partir d’ara se’m donaran més oportunitats», va explicar el gimnasta del club manresà Egiba després de finalitzar el concurs en l’all around individual amb una puntuació de 79.899 punts. «Ara podré continuar creixent i millorant en aquest àmbit», va afegir.

La participació de Diallo es va iniciar amb l’ensurt d’haver de fer una reclamació perquè els jutges es van deixar de valorar un element del seu exercici de cavall amb arcs que tenia un valor de set dècimes. El manresà va sumar, un cop feta la rectificació, un total de 13.200 i va començar així el camí cap el top10 de l’Europeu.

A les anelles, l’olímpic als Jocs de Tòquio va fer 12.833, i en el salt 13.600. Superat l’equador de la final, Diallo va destacar en paral·leles amb 14.033 -diumenge competirà en la final d’aquest aparell després de guanyar-ne el dret en la jornada classificatòria de dimarts. El gimnasta bagenc va culminar la final continental fent 13.033 en barra i 13.200 en terra.

Després de quedar vuitè en la jornada inaugural classificatòria per a la general per equips i per a obtenir el pas tant a la final individual com a les d’aparells, Diallo tenia clar que «avui era una competició diferent, i la veritat és que l’he afrontat sense cap tipus d’objectiu de resultat més enllà de gaudir de la meva primera final individual». El manresà va apuntar també que «en general estic molt content de la manera com he lluitat tots els aparells».

El títol continental va recaure en el turc Adem Asil, amb 84.965 punts, seguit del britànic Jake Jarman, amb 83.463, i l’ucraïnès Ilia Kovtun, amb 83.032. L’altre representant espanyol en la final del sis aparells va ser Néstor Abad, que va acabar 13è amb 79.532.

Cal recordar que els integrants de la selecció espanyola van tenir fa encara no un mes un greu accident de cotxe a Portugal, del que Joel Plata va ser qui en va sortir més mal parat amb una fractura de fèmur. Sense el barceloní, la selecció espanyola va obtenir dimarts la sisena plaça de la general per equips, que va guanyar el combinat d’Itàlia.

Classificació de la final individual de l'Europeu

L’esportista de l’Egiba afronta la final de les paral·leles amb ganes de «millorar l’execució»

Thierno Diallo tornarà a pujar a les paral·les aquest diumenge per disputar la final de l’aparell, en la jornada de cloenda del campionat. El manresà va obtenir el bitllet després de signar la cinquena millor nota en la classificatòria del dimarts.

L’objectiu de Diallo és «intentar gaudir al màxim i millorar la meva execució», va explicar en conversa amb aquest diari, deixant clar que no es posa la pressió d’haver d’aconseguir una medalla. Sigui quin sigui el resultat, el manresà d’origen guineà haurà deixat empremta en un campionat que és l’avantsala del gran objectiu de l’any, els Campionats del Món que se celebraran del 30 de setembre al 8 d’octubre a la localitat belga d’Anvers. En la cita mundialista, la selecció es jugarà el bitllet pels Jocs Olímpics de París, la mateixa fita per la que lluitarà l’esquadra femenina.