Futbol

Leo Messi recorda el Barcelona i ignora el PSG en recollir el Laureus

L'exblaugrana competia en la categoria del premi a millor esportista del 2022 contra Kylian Mbappé i Rafa Nadal

Leo Messi i Carlos Alcaraz durant els premis Laureus

Leo Messi i Carlos Alcaraz durant els premis Laureus / AFP

Redacció

Els Premis Laureus es rendeixen a Leo Messi. L’argentí ha estat proclamat com el millor esportista de l’any 2022 després de guanyar el Mundial l’estiu passat, coronar-se com el màxim golejador de la competició i guanyar la lliga francesa amb el PSG. És la segona vegada en la seva carrera que s’emporta el guardó. Amb el trofeu, Messi acaba feliçment una setmana on les seves relacions tenses amb el PSG han acaparat tots els titulars.

Quan ha recollit el trofeu, Messi ha tingut unes paraules d’agraïment on ha recordat el Barça i ha ignorat el PSG. «L’esport és un esport d’equip i aquest any vaig complir el somni més gran que tenia: guanyar el Mundial amb la meva selecció. Em va costar moltíssim, ja al final de la meva carrera. Vaig tenir moltes alegries amb el Barcelona i moltes tristeses amb la selecció però vaig tenir moltes pedres al camí i em va fer superar-me», ha dit.

Messi competia en la categoria contra el seu company d’equip en el PSG Kylian Mbappé, subcampió del món a Qatar 2022, i el tennista espanyol Rafa Nadal, que després de guanyar l’Open d’Austràlia i Roland Garros el 2022 va sumar 22 victòries de «Grand Slam». La nòmina de candidats a millor esportista en categoria masculina la completen el belga Max Verstappen, bicampió del món de Fórmula 1, el suec Mondo Duplantis, plusmarquista mundial de salt de perxa, i el nord-americà Stephen Curry, MVP de les finals de l’NBA.

Alcaraz, la revelació

L’esport espanyol s’ha emportat un dels trofeus de la mà de Carlos Alcaraz, que ha sigut designat com l’esportista revelació de la campanya. El guanyador de l’US Open 2022 i tennista més jove a convertir-se en número 1 del rànquing ATP, s’emporta el trofeu hores després d’aixecar el Mutua Open de Madrid.

El guardó femení ha sigut per a atleta jamaicana Shelly-Ann Fraser-Pryce, guanyadora per cinquena vegada en els Mundials d’Eugene (EUA) de l’or a 100 metres llisos. Alexia Putellas també era a la llista de nominades, no obstant no ha pogut rubricar el trofeu que es va emportar l’any passat.

Alcaraz s’ha emportat el trofeu a l’esportista revelació de l’any per davant de l’atleta nigerià Tobi Amusan, campió del món i nou rècord mundial de 100 metres tanques; el patinador nord-americà Nathan Chen, or olímpic i rècord mundial en el programa curt, la selecció de futbol del Marroc, primer país africà que aconsegueixles semifinals del Mundial, la tennista kazakh Elena Rybakina, guanyadora de Wimbledon, que va conquistar el seu primer «Grand Slam», i el golfista nord-americà Scottie Scheffler, guanyador de l’Obert d’Augusta i segon a l’US Open.