TRIATLÓ

El callussenc Guillem Montiel es penja la plata a l'estatal de mitja distància

El corredor bagenc va ser el segon millor classificat en un exigent traçat de 1.900 metres de natació, 90 km de ciclime i 21 km de cursa a peu

Guillem Montiel, en el tram ciclista

Guillem Montiel, en el tram ciclista / ARXIU PARTICULAR

Redacció

El triatleta callussenc Guillem Montiel va aconseguir dissabte a Salamanca la medalla de plata en el Campionat d'Espanya de triatló de mitja distància, una modalitat amb metratges superiors als de la triatló olímpica i inferiors als de l'ironman. L'esportista bagenc va sumar aquest èxit al títol català.

La cursa vàlida pel campionat estatal es va celebrar a Salamanca sobre unes distàncies de 1.900 metres de natació, 90 km de ciclisme i 21 km de cursa a peu: la meitat de la distància ironman i per sobre dels metratges reglamentats per les competicions olímpiques (1.500, 40 i 10).

Montiel, que competeix pel club Cidade de Lugo Fluvial, va ser el primer a sortir de l'aigua, seguit de Victor Benagés (ISD Huracà Port de Sagunt). En el segment ciclista hi va haver força moviment i Fernando Zorrilla (Stadium Casablanca) es va situar en primera posició, seguit de Julen Lopetegui (Penyota Dental) i Montiel. Amb els 21 km de cursa a peu per davant, el bagenc va perseguir Lopetegui i va conquerir la segona plaça davant un rival amb problemes físics i que va acabar abandonant.

Zorrilla va entrar primer a meta, amb un temps de 3.45.17, seguit de Montiel (3.51.13) i Albert Moreno (ANB Triathlon), amb 3.52.48.