El CE Manresa anuncia la retirada de Putxi, el seu capità

El jugador calderí penja les botes amb 32 anys i el club ha informat que s'intentarà que hi continuï vinculat

Putxi, al centre, es va convertir en una prolongació del tècnic Ferran Costa al camp

Putxi, al centre, es va convertir en una prolongació del tècnic Ferran Costa al camp / Arxiu/Jordi Biel

Jordi Agut

Jordi Agut

El CE Manresa ha anunciat aquest diumenge al matí, quatre dies abans d'arrencar la pretemporada, la retirada del que ha estat el seu capità durant els últims exitosos cursos, el jugador calderí Gerard Puigoriol, Putxi. Plega després de 28 temporades en actiu i amb un principi i final a Manresa, on va començar a jugar amb quatre anys i on ha s'ha retirat ara.

Putxi va arribar fa dos anys en aquesta última etapa al club i ha contribuït de manera decisiva tant a l'ascens a Segona RFEF, com a la permanència i classificació per jugar les fases en l'última temporada. Vital per a Ferran Costa, ha combinat el seu lloc natural de mig centre amb el de central amb el mateix i positiu rendiment. En dos anys ha disputat 64 partits de lliga i ha anotat dos gols.

El club també ha anunciat que ara mateix el ja exjugador es troba de viatge, però que quan torni s'intentarà que continuï vinculat en alguna àrea de l'entitat. Amb el seu adeu també caldrà establir una nova capitania a l'equip, amb jugadors amb prou experiència per aspirar-hi com ara l'acabat de renovar Marc Martínez, Moha o Noah.

Putxi ha volgut acomiadar-se de l'afició a través de les xarxes.

A part d'aquesta última etapa a Manresa, la trajectòria de Putxi en el futbol català ha estat dilatada, amb quatre temporades al Manlleu i una a l'Europa, totes a Tercera Divisió, i sis al Prat, dues de les quals a Segona Divisió B. També va ser peça important per a la selecció catalana autonòmica que va disputar diverses edicions de la Copa de les Regions d'Europa, amb una final inclosa, ara fa tot just deu anys, i perduda per penals contra el Veneto, amb el futbolista del Moianès com a titular.