La selecció estatal sub-19, amb la martorellenca Martret de titular, es classifica per a la final de l'europeu

La blaugrana Júlia Bartel anota el gol de la victòria i la seva companya, la portera Txell Font, atura un penal determinant

Júlia Bartel, autora del gol, de cara, abraça Laia Martret (19)

Júlia Bartel, autora del gol, de cara, abraça Laia Martret (19) / UEFA

Redacció. Manresa

La selecció espanyola femenina sub-19, amb la martorellenca Laia Martret de titular i la berguedana Judit Pujols a la banqueta, totes dues del Barça, s'ha classificat per a la final del Campionat d'Europa de la categoria, que es disputa a Bèlgica, després de derrotar per un exigu 0-1 els Països Baixos en la primera semifinal. Un gol de la també barcelonista Júlia Bartel en el tram inicial ha donat el triomf a les jugadores de Sonia Bermúdez, tot i que la també blaugrana Txell Coll ha hagut de salvar el seu equip aturant un penal al minut 87.

Tot i el favoritisme de les neelandeses, que arribaven després de derrotar Alemanya i quedar primeres del seu grup, Espanya ha entrat millor al partit i s'ha avançat després d'una rematada de cap de Fiamma mal rebutjada per Liefting que ha estat aprofitada per Bartel per anotar. Les espanyoles encara haurien pogut anotar més gols abans del descans, sobretot mitjançant Corrales i Camacho i a la represa no han aprofitat tenir molt camp per jugar a la contra. En els últims minuts, les neerlandeses han premut l'accelerador i han provocat un clar penal de Lloris sobre Lacroix. L'especialista Van Gool ha fet el llançament, però Font l'ha refusat i ha trencat totes les esperances locals de victòria.

La fitxa

PAÏSOS BAIXOS: Liefting, Van Oosten (Frijns min 58), De Ridder, Buurman, De Klonia (Kardinaal min 76), Van Gool, Noordman, Thomas (Lacroix min 83), Henry (Kroese min 58), Huizenga (Tolhoek min 46) i Keukelaar

ESPANYA: Font, Ortega, Martina, Lloris, Medina, Zubieta, Bartel (Rivas min 76), Fiamma (Olaya min 66), Martret (Amezaga min 66), Camacho (Wifi min 84) i Corrales (Carbonell min 83)

ÀRBITRA: Ewa Augustyn (POL). Ha amonestat les neerlandeses Keukelaar, De Klonia i Lacroix i les espanyoles Bartel i Font

GOL: 0-1 Bartel min 12