ATLETISME

Medalla de plata estatal per l’igualadí Eduard Fàbregas

El saltador anoienc ha fet la seva marca de la temporada en la final d’alçada del Campionat d’Espanya celebrat a Torrent

El podi del salt d'alçada, amb Fàbregas a la dreta de la imatge

El podi del salt d'alçada, amb Fàbregas a la dreta de la imatge / ARXIU PARTICULAR

Toni Mata i Riu

Toni Mata i Riu

L’atleta igualadí Eduard Fàbregas ha aconseguit aquest diumenge una de les fites de la seva carrera en obtenir la medalla de plata en la prova de salt d’alçada als Campionats d’Espanya absoluts, celebrats a la localitat valenciana de Torrent. El saltador, que fa d’entrenador al CA Igualada però pertany a l’At. Intec-Zoiti d’Osca, ha franquejat el llistó situat a 2.12 que, a més de significar la seva millor marca de la temporada, li ha permès pujar al segon graó del podi.

El concurs de salt d’alçada ha conegut la victòria de Carlos Rojas (Unicaja Jaén), amb 2.16. Tant Fàbregas com el seu rival han franquejat 2.12 a la primera, però el saltador anoienc anava per darrera en la classificació perquè ha passat els 2.10 en el segon intent. Ambdós han prescindit del 2.14 i, amb el llistó a 2.16, l’andalús ha necessitat tres salts però ha superat el repte. Després de fallar en dues ocasions en aquesta marca, l’igualadí ha pres la determinació de guardar un intent per als 2.18, que haurien significat la seva plusmarca personal (fixada en 2.16), però també ha errat i s'ha quedat amb la medalla de plata, un metall de més valor que el bronze de fa dos anys a Getafe. Eneko Larrea (Reial Societat) ha estat tercer amb 2.10.

Sellart fa 4a i incertesa per Bou

El millor resultat de la delegació de l’Avinent Manresa en la darrera jornada l'ha signat la jove llançadora de 16 anys Erika Sellart, que ha acabat quarta en la javelina amb 46.79. Arantza Moreno (FCB) ha guanyat l’or amb 55.86.

La velocista Laura Bou ha repetit en la final de 400 metres la cinquena plaça de l’any passat. Eva Santidrián (FCB) s'ha endut el títol amb 52.67, seguida en el podi per Hermínia Parra (Cuevas de Nerja), amb 52.73, i Laura Bueno (València CA), amb 52.80. Bárbara Camblor (Piélagos) ha estat quarta, amb 53.09, i la sabadellenca cinquena amb 53.31.

Laura Bou ha afrontat la cursa amb la necessitat de fer un bon resultat perquè s’hi jugava ser inclosa en l’equip del 4x400 metres espanyol dels Mundials de Budapest. Els resultats de la final d'avui, però, obren un espai a la incertesa perquè Bou no ha quedat entre les millors però, ha avançat tres atletes que tenen millor marca que ella: Bokesa, Segura i Avilés. La inclusió en l’equip depèn de la decisió del seleccionador que es coneixerà aquest dimarts.

Ona Bonet, de 17 anys, ha estat setena en alçada, amb 1.77, després de fallar els tres intents en 1.80, en una final que s'ha adjudicat Una Stancev (Cuevas de Nerja), amb 1.86. Ainhoa Martínez ha fet onzena en pes (12.88) i Emília del Hoyo, després de fer 13.67 en semifinals, ha tingut mala sort i s'ha lesionat durant la final dels 100 m tanques.

Esther Guerrero dóna un cop sobre la taula als 1.500 metres

Una de les estrelles dels campionats va ser la migfondista Esther Guerrero, entrenada pel manresà Joan Lleonart. La banyolina del New Balance va guanyar els 1.500 metres amb autoritat (4.18.71), superant Marta Pérez (4.19.91) i Águeda Marqués (419.96).