El Club Esportiu Berga inicia l’exercici amb anhel competitiu

El tècnic navassenc Pau Morral agafa el relleu de Christian Fernández a la banqueta blanc-i-vermella 

Íker Urgelés ha de ser un dels pincipals referents ofensius del CE Berga conjuntament amb Ramon Artigas

Íker Urgelés ha de ser un dels pincipals referents ofensius del CE Berga conjuntament amb Ramon Artigas / ARXIU/JORDI BIEL

El primer equip masculí del Club Esportiu Berga va efectuar, dilluns, la primera sessió preparatòria per afrontar el nou exercici futbolístic que, pel que als equips que militen a la Segona Catalana, s’iniciarà el segon cap de setmana de setembre.

El tècnic navassenc Pau Morral agafa el testimoni a la banqueta del berguedà Christian Fernández. Malgrat la seva joventut, 30 anys, l’entrenador bagenc acumula quinze temporades d’experiència a les banquetes i ara afronta «el desafiament de dirigir, per primera vegada, un equip de Segona Catalana».

Pau Morral va iniciar la seva carrera com a tècnic al Club Esportiu Navàs i, després d’entrenar diversos equips base del CE Sallent, CF Santpedor i CF Igualada, va fitxar pel Club Gimnàstic de Manresa. Va ser una etapa de tres exercicis (període 2014-17) molt fructífera, en la qual va aconseguir dos ascensos de categoria i va ser partícip d’altres tres. A continuació, l'entrenador navassenc va obrir un cicle de cinc exercicis al Club Esportiu Navàs (període 2017-22). La consecució de l’ascens del primer equip groc-i-negre a la Segona Catalana va ser el colofó d’aquesta etapa.

La temporada passada, Pau Morral va assolir la segona posició amb el juvenil A del CF Igualada al grup 3r de la Preferent Juvenil. «Em sentia molt a gust al club igualadí, però les dificultats logístiques per poder desplaçar-me a Ia capital de l'Anoia, la magnífica impressió que em van causar els directius del CE Berga en la primera reunió que vam mantenir, la coincidència en la filosofia de treball i la possibilitat d’entrenar, per primer cop, a Segona Catalana, van propiciar que acceptés la proposta del club blanc-i-vermell», detalla.

El navassenc tindrà el suport en aquesta nova aventura futbolística de Pol Ginestà com a segon entrenador; d’Albert Pascual com a preparador físic; de Laura Fígols com a fisioterapeuta i del polivalent Aitor Casafont com a ideòleg de les accions d’estratègia, analista i delegat.

Després d’acceptar el desafiament, el primer repte de Pau Morral va ser aconseguir la renovació dels dotze futbolistes que integraven la columna vertebral de l’equip la temporada passada, amb l’excepció de l’emblemàtic davanter Miki López i del lateral dret Marc Sala, que ja havien fet pública la seva decisió de retirar-se. El navassenc va segellar la continuiïtat dels porters Iván Gil i Enric Sánchez; la dels centrals Oriol Ruiz i Toni Liria; la del lateral esquerre Sabí Miguela; la dels mig centres Iván Cáceres, Arnau Hernández, Ferran Solé i Marc Torres; la de l’incisiu mitja punta Joan Fígols Joanet, així com la dels davanters Ramon Artigas i Íker Urgelés. Per completar la plantilla. Pau Morral ha efectuat vuit fitxatges, doncs, finalment, el lateral esquerre Javi López (FCJoanenc) no es podrà incorporar al CEBerga per raons professionals. El tècnic navassenc ha aconseguit els serveis de tres baluards del CFAtlètic Gironella:el lateral o central dret Guillem Maza, el mig centre organitzador David Safont i la del mitja punta Rafa Zafra. El central Arnau Ruiz i el mitja punta Marcel Pla aterren al CEBerga provinents del CFEstación i el lateral dret Brian Martínez des de l’històric CESallent. A més, el navassenc ha concençut el lateral dret Diego Javier Hualpa (UE Avià) i l’extrem dretà Èric Santmartí. Un altre futbolista que juga en aquesta posició, Àlex Miró, s’incorpora al primer equip del CEBerga procedent del juvenil B.