FUTBOL / MUNDIAL

Anglaterra i Austràlia fan els deures

La campiona d'Europa elimina Nigèria als penals, la blaugrana Walsh juga 120 minuts tornant de lesió, James s'expulsa amb una acció lamentable i les amfitriones es desfan de Dinamarca

La blaugrana Keira Walsh, a la imatge intentant aturar Onumonu, ha jugat el partit i la pròrroga sortint de lesió

La blaugrana Keira Walsh, a la imatge intentant aturar Onumonu, ha jugat el partit i la pròrroga sortint de lesió / JONO SEARLE

Toni Mata i Riu

Toni Mata i Riu

Anglaterra ha transitat per la corda fluixa però la campiona d'Europa no s'ha unit a les seves homònimes olímpica (Canadà), mundial (Estats Units) i americana (Brasil) ni a la subcampiona continental (Alemanya) en la llista de candidates al títol del Mundial descavalcades abans d'hora. El conjunt que dirigeix Sarina Weigmann ha estat molt més efectiu que Nigèria en la tanda de penals que ha resolt un partit de vuitens que fins aleshores no havia tingut gols. En l'altre pols de la jornada, l'equip classificat per als quarts ha estat la co-amfitriona Austràlia, que amb 75.000 espectadors a les graderies de l'Stadium Australia de Sydney (seu central dels Jocs del 2000) s'ha imposat a una Dinamarca combativa però sense pólvora. Caitlin Foord i el recent fitxatge del Reial Madrid Hayley Raso han sentenciat l'eliminatòria (2-0).

Ucheibe i Plumptre pugnen amb la blaugrana Lucy Bronze per la pilota

Ucheibe i Plumptre pugnen amb la blaugrana Lucy Bronze per la pilota / DPA VIA EUROPA PRESS

La barcelonista Keira Walsh, que fa deu dies va abandonar el camp plorant i amb la por a una greu lesió al genoll dret, avui ha estat titular i ha jugat pràcticament tot el que es podia jugar. La seva entrenadora, que la considera un pilar fonamental -talment com Jonatan Giráldez al Barça-, l'ha tret a l'onze inicial i no l'ha substituït fins al darrer minut de la pròrroga, visiblement fatigada i amb molèsties.

L'equip anglès, on hi ha la també blaugrana Lucy Bronze, ha jugat els darrers minuts i tota el temps extra amb una jugadora menys per l'expulsió de Lauren James en el minut 87. La jove davantera del Chelsea ha fet una entrada a la nigeriana Alozie i en aixecar-se del terra li ha xafat l'esquena a la jugadora africana. Tot i això, ha estat el VAR qui ha avisat l'àrbitra hondurenya Melissa Borjas que l'acció podia ser mereixedora de targeta vermella, que inicialment no ha ensenyat, un color que ha vist James. "És una dura lliçó per a ella", ha comentat Wiegman, "però no ho ha fet volent", i s'ha escudat en el fet que en un partit d'aquestes característiques, les emocions estan a flor de pell.

Lauren James s'arrepenja a l'esquena d'Alozie abans d'alçar-se i trepitjar-li l'esquena

Lauren James s'arrepenja a l'esquena d'Alozie abans d'alçar-se i trepitjar-li l'esquena / DPA VIA EUROPA PRESS

Si després d'anotar gols i firmar una actuació esplèndida contra Xina , el nom de James va començar a formar part de la conversa per la Pilota d'Or, l'acció d'avui la deixa fora de circulació. Caldrà veure si és sancionada amb més d'un partit, comprotement el seu concurs en el que resta de campionat.

En la tanda de penals, Stanway ha començat fallant, però després England, Daly, Greenwood i Kelly no han perdonat. Desire i Alozie han fallat els dos primers de Nigèria i, malgrat que Ajibade i Ucheibe han marcat, el bitllet pels vuitens ha estat per Anglaterra.

El pas d'Austràlia a l'avantpenúltima ronda no ha tingut tant dramatisme ambiental però al duel contra Dinamarca no li ha faltat passió. Amb 75.784 presenciant el matx de les Matildes, Dinamarca ha intentat plantar cara, sobretot a través de Harder, però Foord, en rebre una sensacional passada a l'espai de Fowler al minut 29, i Raso, culminant al 70 una bona acció col·lectiva en atac, han deixat clar que Austràlia aspira a tot en el seu Mundial. Oimès amb el retorn de Sam Kerr, que es va lesionar a l'inici del campionat. La golejadora del Chelsea, candidata sempre als premis individuals, ha entrat al terreny de joc per anar agafant la forma de cara als partits decisius.

Sam Kerr va jugar el tram final del partit

Sam Kerr va jugar el tram final del partit / DEAN LEWINS/DPA VIA EUROPA PRESS

Aquest dimarts, 8 d'agost, Colòmbia-Jamaica (10 h, plus.fifa.com) i França-Marrocs (13 h, Teledeporte) en les dues últimes eliminatòries dels vuitens.

Emparellaments des de vuitens fins a la final

Emparellaments des de vuitens fins a la final / FIFA.COM