FUTBOL

Un Barça incomplet s'enfronta al Tottenham en el Gamper de Montjuïc

L'equip blaugrana es presenta davant l'afició en l'estrena de l'Estadi Lluís Companys amb la incògnita de saber si Xavi farà jugar Dembélé

Ansu Fati i Alexis Jesse lluiten per l'esfèrica en el recent amistós entre Barça i Milan

Ansu Fati i Alexis Jesse lluiten per l'esfèrica en el recent amistós entre Barça i Milan / CAROLINE BREHMAN

EUROPA PRESS

El FC Barcelona es presentarà demà dimarts (20 h, TV3) davant de la seva afició en la que serà la seva casa durant aquesta temporada, l'Estadi Olímpic Lluís Companys de Montjuïc. El rival serà el Tottenham Hotspur de la Premier League, un contrincant dur per un Barça incomplet que encara no sap quina plantilla tindrà per a l'arrancada oficial de la temporada a la lliga el diumenge 13 d'agost a la nit (21.30 h) al camp del Getafe.

Jugarà Dembélé? Serà el Barça del Gamper similar al dels partits claus del curs? L'afluència a la muntanya màgica serà l'habitual de la resta de la temporada? Són algunes preguntes que l'aficionat culé es pot fer pensant en el torneig que porta el nom del fundador i que, com de costum, serà una festa. Aquest cop, però, una mica diferent.

La il·lusió creixent després de guanyar l'última Lliga i veure que al Barça hi arribaven gratis Íñigo Martínez i Ilkay Gündogan, més el fitxatge d'Oriol Romeu, que fa anys va sortir del planter, s'han anat esvaïnt per motius més que coneguts: la falta de liquidesa. El Gamper el podran jugar tots els futbolistes disponibles, però per iniciar la lliga pràcticament només hi un onze a disposició de Xavi Hernández.

El tècnic de Terrassa treballa aquesta pretemporada amb la convicció que els fitxatges, els renovats i els que encara estan per arribar podran ser inscrits, però això depèn que s'activi una nova palanca o que jugadors amb alt valor de mercat se'n vagin. I, en aquesta rampa de sortida, hi continua essent un Ousmane Dembélé la marxa del qual al PSG es demora i, al final, no deixarà tants diners com era d'esperar.

Però Romeu, Gündogan i Martínez, que encara no ha debutat en la pretemporada per molèsties, seran presentats davant l'afició en un Montjuïc reformat i remodelat pel club per tal que sigui la casa més còmode possible per a l'equip i els aficionats. I serà davant un Tottenham rodat però que viu angoixat davant l'interès del Bayern Munic per fitxar la seva gran estrella, el golejador Harry Kane.

En el que portem de pretemporada, el Barça va passar per un virus estomacal en l'inici de la gira pels Estats Units, saldada amb derrota davant l'Arsenal i victòries contra el Real Madrid i l'AC Milan. Un bon bagatge per un Barça que va anar de menys a més en el seu joc i que en aquest Trofeu Joan Gamper, de bon cartell com sempre hauria de ser, vol acabar de rodar-se abans de l'inici de la temporada oficial.

Serà una nova oportunitat perquè els jugadors que no saben si continuaran donin arguments a Xavi. També pels que saben que han de marxar, per així aconseguir alguna núvia que els pretengui. Aparador per a tots i prova final per a uns quants.

El Tottenham està entrenat per l'australià d'origen grec Ange Postecoglou que, més enllà de l'enrenou per Kane i les seves molèsties i queixes públiques per l'actitud del Bayern, vol demostrar que aquest any pot ser competitiu en la sempre difícil Premier League.

Davant del Barça podrien jugar l'extrem israelià Manor Solomon, el migcampista anglès James Maddison, el lateral espanyol Pedro Porro i l'extrem suec Dejan Kulusevski, alguns dels fitxatges dels Spurs per la present temporada. Però, una mica abans de les 8 del vespre, hora d'inici del matx, la gran qüestió serà saber què passa amb Ousmane Dembélé.