BÀSQUET

Segon triomf d'Espanya amb 8 punts de Mireia Jurado

La jugadora d'Avinyó participa de la pallissa de l'equip de Cantero sobre una feble Grècia (31-82) a l'Europeu sub-16

Gina García i Mireia Jurado (a la dreta), després del triomf contra Grècia

Gina García i Mireia Jurado (a la dreta), després del triomf contra Grècia / FIBA EUROPE

Redacció

Més de cinquanta punts de diferència és una dada que exemplifica com cap altra l'abisme que hi ha hagut aquesta tarda entre Espanya i Grècia en la segona jornada del grup D de l'Europeu sub-16, que se celebra a Izmir (Turquia). Després de debutar amb un triomf ajustat contra Eslovènia per 54-46, el triomf davant les gregues per 31-82 deixa el conjunt espanyol a un pas del primer lloc final del grup, important perquè tots els equips disputaran els vuitens de final però els emparellaments vindran definits per la posició en aquesta primera fase.

Les dotze jugadores espanyoles han anotat en un partit que ha marxat al descans amb 16-35 al marcador. Grècia havia perdut el dia abans contra Bèlgica per 58-32 i avui ha estat novament incapaç d'arribar als quaranta punts, sobretot per culpa d'un terrible tercer quart en el que només han anotat 2 punts (2-17).

Leyre Urdiain (13) i Emma León (10) han estat les màximes anotadores espanyoles. L'avinyonenca Mireia Jurado ha jugat 19 minuts 16 segons, anotant 8 punts (1 de 2 en tirs de 2, 1 de 4 triples i 3 de 4 tirs lliures), agafant 3 rebots i donant 2 assistències. En les files gregues, 9 punts de Baltzi com a dada més destacada.

Aquest diumenge, Espanya s'enfronta a Bèlgica en la tercera i última jornada de la primera fase. El partit començarà a les 15.30 h i es podrà seguir en el canal de youtube de la FIBA.