FUTBOL

Tres de les quatre semifinalistes del Mundial tenen jugadores del Barça

· L'Anglaterra de Keira Walsh i Lucy Bronze jugarà la penúltima ronda contra Austràlia després de remuntar a Colòmbia (2-1)

· Austràlia i França empaten sense marcar (0-0) però les amfitriones assoleixen el pas en una emocionant tanda de penals

La blaugrana Walsh pressiona Santos

La blaugrana Walsh pressiona Santos / DEAN LEWINS

Toni Mata i Riu

No només Espanya, com és obvi, amb Cata Coll, Irene Paredes, Laia Codina, Ona Batlle, Alèxia Putellas, Aitana Bonmatí, María Pérez, Mariona Caldenteny i Salma Paralluelo. També Suècia i Anglaterra, dues les tres altres seleccions semifinalistes tenen alguna jugadora del Barça a les seves files: Fridolina Rolfo, l'heroïna d'Eindhoven, en el conjunt escandinau i Keyra Walsh i Lucy Bronze, intocables per la seleccionadora Sarina Weigman, en el britànic. Tant sols Austràlia és orfe de blaugranes, tot i que no de madridistes, ja que Haley Raso és una de les incorporacions blanques de la temporada.

La jornada d'avui, la darrera dels quarts de final, ha deparat dos partits emocionants que s'han resolt a favor d'Austràlia i Anglaterra: ambdues s'enfrontaran dimecres (12 h) a Sidney, l'endemà que Espanya i Suècia es juguin l'altre bitllet per la final a Auckland (10 h).

El dia ha començat a Catalunya amb un Anglaterra-Colòmbia (2-1) que ha decidit Alessia Russo en el minut 63 culminant la remontada que havia iniciat Lauren Hemp quan passaven set minuts del temps reglamentari d'un primer temps amb un final embogit.

Russo observa la trajectòria de la pilota en el segon gol d'Anglaterra

Russo observa la trajectòria de la pilota en el segon gol d'Anglaterra / JAIMI JOY

Leicy Santos ha executat una vaselina espectacular en el minut 44 per obrir el marcador a favor de les colombianes, una de les seleccions revelació del campionat i en la qual hi ha diverses protagonistes de la Lliga F: Mayra Ramírez (Llevant), Manuela Vanegas (Reial Societat), la jove i talentosa Linda Caicedo (Real Madrid) i l'esmentada Leicy Santos (Atlètic de Madrid).

Anglaterra ha assetjat la porteria colombiana i Hemp ha aprofitat una greu errada de la portera Catalina Pérez, a qui se li ha escapat la pilota per sota el cos deixant el gol a punt de caramel per a la davantera del Manchester City.

En el segon temps, Colòmbia no ha defallit però Anglaterra no s'ha dedicat a defensar-se, tot el contrari. El partit de Sidney ha entrat en el tram final amb la incertesa regnant en el marcador. Una gran aturada de Mary Eearps en un xut de Durango hauria pogut conduir el duel a la pròrroga, però la campiona d'Europa ha imposat la seva jerarquia a una Colòmbia en clara línia ascendent.

Les australianes esclaten d'alegria després del darrer gol de Vine a la tanda de penals / JONO SEARLE

Els canvis de França no funcionen

Una estona després s'ha jugat a Brisbane un Austràlia-França que no ha tingut gols. Els dos equips s'han respectat més que desafiat i s'ha arribat a una tanda de penals en que Austràlia ha tingut tres match ball per guanyar. La sequera del 0-0 del partit s'ha acabat amb una pluja de gols des dels onze metres, concretament tretze: 7 a 6 a favor de les amfitriones.

El seleccionador francès, Herve Renard, ha fet un doble moviment als darrers instants de la pròrroga pensant en la tanda de penals: ha fet entrar Eve Perisset per xutar-ne un i ha canviat de portera, fent entrar Solene Durand en el lloc de Pauline Peyraud-Magnin. La jugadora del Chelsea, però, ha fallat el seu penal i Durand no ha pogut evitar la derrota. En canvi, Cortnee Vine ha aprofitat l'errada prèvia de Vicky Becho i ha rubricat el triomf de les Matildes.