Motociclisme/Mundial de velocitat

Aleix Espargaró guanya la cursa esprint del Gran Premi de Catalunya de MotoGP

Les Aprilia posen setge a les Ducati i entre el vallesà i Maverick Viñales envolten la segona posició del líder del Mundial, Pecco Bagnaia

EFE

El vallesà Aleix Espargaró, amb una Aprilia, s'ha imposat en la cursa esprint del Gran Premi de Catalunya de MotoGP, disputat aquest dissabte al Circuit de Catalunya, la qual cosa suposa el seu primer triomf en una cursa d'aquestes característiques al Mundial.

El germà gran dels Espargaró ha superat el líder inicial de la cursa i també del Mundial, l'italià Pecco Bagnaia (Ducati). El podi l'ha completat un altre català, Maverick Viñales, també amb Aprilia. Això que el pilot transalpí ha sortit disparat per trobar el triomf en una primera volta que ha vist un toc entre els germans Márquez. Els dos pilots d'Aprilia han anat darrere de Bagnaia des del començament i Espargaró ja ha marcat la volta ràpida en el segon gir, alhora que el seu germà, Pol, s'havia de retirar.

No ha estat fins a la sisena volta, de les dotze previstes, que el posterior guanyador de la cursa ha superat Bagnaia, que no trobava un ritme tan bo com a l'inici. De mica en mica, la seva diferència ha començat a créixer i l'italià s'ha vist obligat a lluitar amb Viñales i Brad Binder per acabar segon.

Així, amb un ritme espectacular, Aleix Espargaró no ha tingut gaires problemes per vèncer, amb dos segons de diferència respecte d'un Bagnaia que s'ha pogut defensar dels atacs dels dos rivals. Viñales ha estat tercer i, ja fora del podi, Binder ha encapçalat un grup en què també hi havia Jorge Martín i el portuguès Miguel Oliveira. No ha estat un bon dia per als germans Márquez, ja que Àlex ha estat desè i Marc ha entrat tot seguit.

La prova ha estat una excel·lent prèvia del Gran Premi que es disputarà aquest diumenge al mateix circuit. Les Aprilia ja han ensenyat els ullals a les Ducati i s'espera una lluita molt forta. En la resta de les curses, el britànic Jake Dixon sortirà primer en la de Moto2 i el valencià Ivan Ortolà, en la de Moto3.