Motociclisme

Aleix Espargaró s'imposa al GP de Catalunya, amb Maverick Viñales segon

Francesco "Pecco" Bagnaia ha patit una esgarrifosa caiguda que ha obligat a mostrar la bandera vermella

Dominio español en MotoGP con Aleix Espargaró al frente

Dominio español en MotoGP con Aleix Espargaró al frente

EFE

Aleix Espargaró (Aprilia RS-GP) s'ha imposat aquest diumenge al Gran Premi de Catalunya de MotoGP, celebrat a Montmeló, en una proba que també ha tingut un altre català en el segon lloc, Maverick Viñales (Aprilia RS-GP), i un madrileny en el tercer, Jorge Martín (Ducati Desmosedici GP23).

Montmeló (Barcelona), 3 set (EFE).- Aleix Espargaró (Aprilia RS-GP) va encapçalar el domini d'Espanya al Gran Premi de Catalunya de MotoGP, que va registrar un podi íntegrament espanyol amb Maverick Viñales (Aprilia RS-GP) i Jorge Martín (Ducati Desmosedici GP23).

El britànic Jake Dixon (Kalex), de Moto 2, i el colombià d'origen espanyol David Alonso (Gas Gas), de Moto 3, tots dos pilots de l'equip que dirigeix Jorge Martínez 'Aspar', també han aconseguit la victòria a les seves respectives categories.

Espargaró va tancat un cap de setmana gairebé perfecte, en què només li ha faltat aconseguir la "pole position" d'entrenaments, que va ser per al líder del mundial, l'italià Francesco "Pecco" Bagnaia (Ducati Desmosedici GP23), que ha estat avui protagonista involuntari de la carrera en patir una esgarrifosa caiguda que l'ha enviat a l'Hospital General de Catalunya, tot i que al final sembla que no pateix lesions greus.

La sortida de "Pecco" Bagnaia ha estat pràcticament perfecta, enfilant en primera posició la recta del circuit català i el primer revolt, on ja s'ha prodït un xoc amb cinc pilots involucrats i ell s'ha convertit també en protagonista involuntari, a la segona corba, on ha volat pels aires i li ha passat per sobre de les cames el sud-africà Brad Binder (KTM RC 16).

Ràpidament s'ha mostrat la bandera vermella, amb Bagnaia encara estès al mig de la pista, i allà mateix ha estat atès per les assistències mèdiques del campionat, mentre el seu company d'equip, Enea Bastianini, que s'ha endut per davant a quatre rivals en el primer revolt, també ha acabat a l'Hospital General de Catalunya. En el seu cas, se l'ha sancionat amb una "volta llarga" en el proper gran premi que disputi ja que s'ha considerat que ha conduït de forma irresponsable.