Dues sisenes posicions per l'urgellenc Miquel Travé a la Copa del Món de la Seu

El palista del Cadí referma les seves aspiracions a participar l'any vinent en els Jocs de París gràcies a la bona actuació realitzada al parc del Segre

Miquel Través, després de completar una baixada al parc del Segre

Miquel Través, després de completar una baixada al parc del Segre / MARC ETXANIZ PAL

Redacció

El palista de la Seu d'Urgell Miquel Travé ha tancat la participació en la penúltima cita de la Copa del Món, celebrada aquesta setmana al Parc del Segre de la capital de l'Alt Urgell, amb dues sisenes posicions com a gran botí, uns resultats que l'apropen a la fita de ser olímpic en els Jocs de París 2024. Dues altres esportistes de la Seu han estat presents en el certamen: Mònica Dòria, que competeix com a andorrana, va fer vuitena en caiac i desena en canoa, mentre que Núria Vilarrubla va ser tretzena a les semifinals de canoa i ja no va passar a la final.

Després de les proves d'Augsburg (Alemanya), Praga (Txèquia) i Tacen (Eslovènia), i abans de les finals que tindran lloc del 5 al 8 d'octubre a Vaires-Sur-Marne (França), la Copa del Món ha tornat un any més a les instal·lacions olímpiques del Parc del Segre, amb dos centenars de palistes de 41 països d'arreu del món. Per als representants de la federació espanyola, la cita catalana tenia l'al·licient de fer mèrits per a la classificació olímpica.

En la prèvia, el seleccionador Guillermo Díez-Canedo va dir que proves com la de la Seu "estan dins del procés de selecció per París 2024 i, segons els resultats obtinguts aquí, sumats a alguna altra prova del circuit d'aquest any, poden donar avantatge a alguns esportistes de cara a les proves de selecció definitiva per als Jocs. Per exemple, Miquel Travé i David Llorente ja tenen una final a Praga i si aconsegueixen repetir finals a la Seu els significaria un bonus important".

Dit i fet, Travé va entrar a les dues finals de canoa i caiac, en ambdues modalitats amb un sisè lloc després d'haver fet unes grans semifinals. Divendres, Travé va ser sisè en la final de canoa que va dominar l'italià Raffaello Ivaldi acompanyat al podi per l'eslovè Luka Bozic i l'eslovac Marko Mirgorodsky. L'alturgellenc del Club Cadí Canöe-Kayak va ser segon en les sèries i primer a les semifinals, però a la baixada decisiva va fer dos tocs i va penalitzar quatre segons que el van apartar de les medalles.

Dissabte, Travé va repetir resultat en la final de caiac, essent l'únic palista de la final de canoa que repetia presència en la ronda decisiva. Després d'haver fet segon en sèries i primer en semifinals, el català va penalitzar dos segons. Tot i això, va fer una lectura positiva de l'actuació: "sense la penalització de dos segons m'hauria situat segon, i per tant estic molt content de la meva navegacio tot i l'errada pel toc". En la lluita per aconseguir la plaça olímpica, Travé té aquest mateix any dues cites de pes com l'esmentada final de la Copa del Món i, abans, els Campionats del Món del 19 al 24 de setembre a Lee Valley (Anglaterra).

En la prova de kayak cross, que debutarà en el programa olímpic a la capital francesa, Travé va ser eliminat a la primera ronda.