Futbol/Lliga de Campiones

El Llevant de les dues bagenques veu barrat el camí a la Champions

El Twente, que jugava al seu camp, remunta un 2-0 favorable a un conjunt granota en què Paula Fernández i Núria Mendoza disputen tot el partit

Paula Fernández, envoltada durant el partit que el Llevant ha perdut a Enschede

Paula Fernández, envoltada durant el partit que el Llevant ha perdut a Enschede / Levante UD

Redacció

El Llevant de les dues jugadores bagenques Paula Fernández i Núria Mendoza no s'ha pogut classificar per a la ronda final prèvia de la Lliga de Campiones. El conjunt granota ha caigut de manera dura contra el Twente neerlandès (2-3) en un duel en què jugava a camp contrari, tot i figurar com a local. De fet, aquest era el partit decisiu d'una final a quatre que oferia com a premi accedir a l'eliminatòria que ja donava accés a la fase de grups de la màxima competició europea.

Les llevantinistes no havien tingut problemes per derrotar l'Stjarnan islandès en el partit anterior, dimecres. El Twente, per la seva banda, havia vençut l'Sturm Graz austríac per 6-0 i el partit es presentava molt igualat. Però ha semblat que l'equip valencià el decantaria de la seva banda quan ha aconseguit dos gols en només sis minuts. Primer ha estat Paula Tomás, qui ha rematat una centrada per anotar el primer, i després la campiona del món Alba Redondo, qui ha marcat de cap a centrada de Natalia Andonova.

Tot semblava clar, però abans del descans ha reaccionat el Twente. Jansen, primer, i Auée, després, han igualat. Ja a la represa, un gol de Te Brake ha fet saltar les alarmes i, tot i que José Luis Sánchez Vera, el tècnic, ha fet entrar Gabi Nunes, autora de tres gols contra les nòrdiques dimecres, no n'hi ha hagut prou.

La fitxa

LLEVANT UD: Hölmgren, Tomás, Mendoza, Antonia (Erika min 86), Lloris, Paula Fernández, Sosa, Baños, Redondo, Ramírez i Andonova (Gabi Nunes min 68)

FC TWENTE: De Jong, Everaerts, Dijkstra, Auée, Olislagers, Kaptein, Te Brake (Stolze min 86), Van Ginkel, Vilek, Rijsbergen i Jansen

ÀRBITRE: Minka Vekkeli (FIN). Va amonestar la llevantinista Lloris i les neerlandeses Dijkstra i Olislagers

GOLS: 1-0 Tomás, 2-0 Redondo min 20, 2-1 Jansen min 34, 2-2 Auée min 43, 2-3 Te Brake min 69