Gimnàstica artística

Thierno Diallo arrenca aquest dissabte el seu camí en el Mundial i Laia Font ho fa dilluns

Els gimnastes de l'Egiba provaran d'impulsar els respectius equips estatals cap a la classificació directa per a la final del campionat a Anvers o per als Jocs de París

Thierno Diallo (esquerra) amb l'equip estatal masculí que debuta dissabte a Anvers

Thierno Diallo (esquerra) amb l'equip estatal masculí que debuta dissabte a Anvers / Club Egiba

Jordi Agut

Jordi Agut

El manresà Thierno Diallo i la gironellenca Laia Font, tots dos de l'Egiba, enceten el seu camí al Mundial d'Anvers, competició que s'allarga fins a final de la setmana que ve i que els pot catapultar cap als propers Jocs de París. Diallo debuta aquest dissabte amb l'equip estatal, sisè l'any passat a Liverpool, un lloc que li donaria l'accés a la cita olímpica. Font ho farà dilluns amb un combinat femení que necessita millorar el dissetè lloc de la ciutat anglesa.

A Anvers hi ha nou places per a les formacions i avui comença la part bona amb l'inici de les rotacions dels equips. Des de les 18.15 hores fins a les 20.05, el combinat estatal masculí, format per Diallo, Néstor Abad, Ray Zapata, Joel Plata, Nicolau Mir i Adrià Vera intentaran aconseguir els màxims punts possibles per convertir-se en un dels vuit equips que arribi a la final. Si no, per ser a París, caldrà quedar entre els nou primers si no es compten les seleccions de Xina, Japó i Gran Bretanya, ja classificades.

Diallo va fer les proves de podi dijous i hi va haver molt bones sensacions. Un cop s'acabi la jornada de dissabte, encara no se sabrà la posició final d'Espanya, ja que diumenge al matí encara competeixen dues subdivisions més. Llavors també se sabrà qui es classifica per a la final del concurs general individual i per a les finals per aparells. El manresà destaca en paral·leles, aparell amb el qual va guanyar el bronze en els europeus d'Antalya, l'abril.

Dilluns serà el torn de Laia Font amb l'equip femení. Participaran entre les 10 i les 11.20 del matí, però no sabran la classificació definitiva fins passats dos quarts d'onze de la nit. Font debutarà en un Mundial i completen l'equip estatal Ana Pérez, Alba Petisco, Laura Casabuena, Sara Pinilla i Laia Masferrer. Font destaca en l'aparell de salt, en què intentarà donar punts importants al combinat en el quan també hi ha l'entrenador sallentí de l'Egiba Xavier Casimiro. En el cas femení, també hi ha nou places en joc per a París després de les ja assegurades pels Estats Units, la Gran Bretanya i Canadà. El seu entrenament de podi s'ha fet aquest divendres.