FUTBOL/SEGONA DIVISIÓ RFEF

La fermesa del CE Manresa sotmet el líder invicte Lleida Esportiu (1-0)

Una majestuosa rematada de cap de Javi López armada com a conseqüència d'un servei de cantonada executat per Dani Reina ha propiciat la segona victòria blanc-i-vermella a la lliga

Una victòria fonamental per facilitar la consolidació i el creixement del nou projecte esportiu blanc-i-vermell. El Centre d’Esports Manresa va competir de tu a tu contra el fins ahir líder invicte del grup 3r de la Segona Divisió RFEF, el Lleida Esportiu, i va infligir la primera derrota de l’exercici a la lliga a la formació entrenada pel tècnic càntabre Ángel Eduardo Viadero. Una mortífera rematada de cap creuada armada per Javi López com a conseqüència d’un servei de cantonada executat amb precisió mil·limètrica pel lateral Dani Reina (min 33) va permetre el davanter del Pont de Vilomara segellar el segon triomf manresà a la competició (1 a 0). Així doncs, quan ja s’han jugat cinc jornades, el conjunt dirigit per Xavi Corominas ocupa una remarcable setena posició a la taula classificatòria (8 punts). 

La novetat més destacada que va presentar l’equip blanc-i-vermell va ser la presència d’Omar Ouhdadi a l’onze inicial. No endebades, el mig centre navarclí Marc Martínez va tenir una lesió a l’abductor en el darrer entrenament previ al partit. El líder va mostrar la seva ambició fins a l’equador del primer període i va exhibir la mobilitat i polivalència del tercet de davanters que integraven Sergio Montero, Juan Cruz Agüero i Manuel Jesús Vázquez Chuli com el seu principal argument ofensiu.

Malgrat tot, la primera ocasió va correspondre als amfitrions. Una falta comesa pel lateral esquerre lleidatà Fer Cortijo a Javi López va propiciar el servei de falta lateral executat per Dani Reina que el golejador vilomarenc va rematar de cap fregant el travesser de la porteria defensada per Iñaki Álvarez (min 1). Sens dubte, una acció premonitòria. El conjunt de les Terres de Ponent va assumir la iniciativa ofensiva (min 5) i una incursió com a extrem dret de Ton Ripoll i la seva posterior centrada va habilitar Sergio Montero per rematar amb intenció des de l’interior de l’àrea de penal manresana (min 9). 

El CE Manresa no renunciava a trenar el joc quan tenia la possessió de la pilota, però les jugades d’atac d’ambdues formacions derivaven generalment en serveis en profunditat envers els davanters. La segona oportunitat clara de gol també va ser blanc-i-vermella. Omar Ouhdadi va culminar una magnífica conducció pel bell mig de la defensa visitant amb un xut quasi ras que va sortir ben a prop del pal dret de la porteria del Lleida Esportiu (min 20). Quatre minuts després, una centrada xut de l’incisiu lateral esquerre Fer Cortijo es va enverinar i es va estavellar al travesser de la porteria d’Òscar Pulido. Quan el dinamisme dels davanters lleidatans ja havia minvat, Javi López va materialitzar la tercera ocasió generada pels amfitrions (min 33). El gol encaixat va destarotar el Lleida Esportiu durant sis minuts. Després, els visitants van prémer l’accelerador ofensiu i Ton Ripoll va finalitzar una penetració com a interior per la dreta amb una rematada que Òscar Pulido va blocar sense excessives dificultats (min 43).

El Lleida Esportiu va maldar per dominar el tempo del partit des dels primers minuts de la represa, però la seva acció d’atac més perillosa fins al minut 70 va ser una centrada xut de Mateo Enríquez (min 54) que no va inquietar Òscar Pulido. En contraposició, Omar Ouhdadi va obligar Iñaki Álvarez a lluir-se per refusar la canonada que va armar com a conseqüència del servei d’una falta directa llunyana (min 63) i l’àrbitre no va considerar punible l’acció posterior del porter lleidatà sobre Álex Sánchez a l’interior de l’àrea de gol quan semblava que s’havia produït un penal indiscutible. 

La pressió ofensiva dels lleidatans es va intensificar en el tram final de l’enfrontament i l’expulsió per doble targeta groga de Mateo Enríquez (min 84) no va modificar aquesta circumstància. Malgrat tot, no es van generar noves oportunitats fins el temps de recuperació. Un refús defensiu de Martí Soler va propiciar el contracop protagonitzat pel debutant Alpha Bagayoko. El central Roger Figueras va impedir el gol de l’extrem d’origen malià quan la pilota ja havia superat el porter Iñaki Álvarez (min 93). A continuació, el Lleida Esportiu va tenir les dues millors ocasions del matx per neutralitzar l’avantatge blanc-i-vermell. Òscar Pulido va ratificar la seva categoria en blocar el xut des de la frontal de l’àrea de penal manresana de Musa Isah (min 95) i va refusar l’enverinada rematada de Manuel Jesús Vázquez Chuli (min 97). En finalitzar el partit, l’afició blanc-i-vermella i els seus jugadors van viure la primera gran celebració del curs esportiu.

LA FITXA TÈCNICA.

CE MANRESA (Sistema de joc: 4-2-3-1). Òscar Pulido; Dani Reina, Yeray Izquierdo, Nacho Pastor (Moha min 77), Àlex Iglesias; Martí Soler, Nil Garrido (Álex Sánchez min 46); Carlos Gilbert (Yaya Sidibé min 87), Omar Ouhdadi (Alpha Bagayoko min 69), Tom Diawara; i Javi López (Pol Ballesteros min 69).

LLEIDA ESPORTIU (Sistema de joc: 4-1-3-2). Iñaki Álvarez; Joan Campins, Roger Figueras, Neyder Lozano (Óscar Rubio min 77), Fernando Fer Cortijo; Quadri Liameed; Ton Ripoll, Sergio Montero, Mateo Enríquez; Manuel Jesús Vázquez Chuli i Juan Cruz Agüero (Musa Isah min 69).

ÀRBITRE. Nil Cubas Torras (Comitè de les Illes Balears), auxiliat per Noelia Muñoz Ródenas i Daniel Hidalgo Fuster. Va excloure per doble amonestació el lleidatà Mateo Enríquez (minuts 73 i 84). Va amonestar els locals Carlos Gilbert (min 14), Martí Soler (min 73) i Òscar Pulido (min 82) i els visitants Fernando Fer Cortijo (min 1), Manuel Jesús Vázquez Chuli (min 58), Neyder Lozano (min 61) i Ton Ripoll (min 62).

GOL. 1-0 Javi López min 33.

ESTADI. Estadi del Congost. 784 espectadors.

[object Object]

El tècnic del CE Manresa, Xavi Corominas, va qualificar el treball dels jugadors blanc-i-vermells «d’espectacular en defensa i notable quan teníem la possessió de la pilota i maldàvem per generar accions ofensives». L’entrenador barceloní va descriure el Lleida Esportiu com «un oponent molt exigent que disposa de moltes armes i recursos, sobretot en la vessant ofensiva». Xavi Corominas va remarcar que el conjunt manresà havia prioritzat «centrar-se en la defensa dels espais» per neutralitzar la mobilitat dels davanters lleidatans i va destacar que «a partir de l’equador del primer període hem aconseguit fer-nos amb la possessió». «A la represa, la pressió defensiva de l’oponent ens ha dificultat la creació de joc ofensiu» va emfasitzar. Per últim, el tècnic blanc-i-vermell va revelar que «veig la plantilla unida, amb energia i ganes de créixer. És un plaer entrenar un grup de futbolistes amb aquesta mentalitat i afany de millora». Per la seva banda, el davanter vilomarenc Javi López es va mostrar «satisfet per haver sumat tres punts com a conseqüència de vèncer el líder invicte de la competició» i d’haver-ho fet «gràcies a una acció d’estratègia».

El tècnic blanc-i-vermell Xavi Corominas guia els seus jugadors durant el partit d'ahir contra el Lleida Esportiu

El tècnic blanc-i-vermell Xavi Corominas guia els seus jugadors durant el partit d'ahir contra el Lleida Esportiu / JORDI BIEL