Patinatge artístic

Cinc bagencs van pujar al podi dels mundials de patinatge artístic de Colòmbia

Els esportistes de casa nostra pugen al podi com a integrants de les formacions de l'AS Cunit i del CP Tona

El certamen ha finalitzat amb un històric ple català al podi

El Club Patinatge Artístic Tona al Mundial de Patinatge Artístic a Colòmbia

El Club Patinatge Artístic Tona al Mundial de Patinatge Artístic a Colòmbia / Arxiu particular

Redacció

Cinc patinadors de casa nostra van pujar al podi den els Campionats del Món de patinatge artístic que es van disputar a la localitat colombiana d'Ibagué

Així, el cardoní Biel Jané es va penjar dues medalles, l'or com a integrant del quartet Vortex, que es va imposar a l'equip favorit italià amb una tècnica gairebé perfecta, i la plata com a membre del grup de xou petit de l'AS Cunit, que va emocionar amb un xou inspirat en la Revolució Francesa.

El navarclí Aleix Bou, company de Jané en el quartet, també va pujar al capdamunt del podi amb Vortex i es va proclamar campió del món. La seva germana Laia i el veterà cardoní Pere Marsinyach, per la seva banda, van formar part del xou petit del CP Tona que va revalidar el títol de primer classificat en el Mundial amb el seu xou "Salva-la".

Biel Jané i Aleix Bou, els dos primers per l'esquerra, or amb Vortex

Biel Jané i Aleix Bou, els dos primers per l'esquerra, or amb Vortex / RFEP

Finalment, també hi va haver representació bagenca en el podi de grups de xous grans, amb Yeray Chaves, integrant del CP Tona que es va penjar la medalla de bronze. Van quedar per darrere del CP Olot (or per catorzena vegada) i el CP Girona (plata).

"Sabia que existia la possibilitat d'una tercera plaça perquè en l'europeu el resultat va estar molt igualat" ha relatat Chaves a Regió7 després de la competició. La nova fita del bagenc se suma a la plata obtinguda al campionat d’Espanya celebrat al març i a la meritòria quarta plaça a l’Europeu celebrat a Portugal. " El nostre objectiu era millorar les posicions dels dos mundials anteriors i fer un disc net, ja que en les altres competicions havíem comès alguns errors" ha declarat Chaves.

El CPA Tona del bagenc va aconseguir la medalla de bronze amb una puntuació total de 36,45 punts amb “Check-in”, una coreografia que l'equip porta entrenant des de maig de 2022 i que el mateix guardiolenc ha descrit de "molt divertida". El patinador bagenc ha explicat que ha estat la primera vegada que disputava un xou gran i ha valorat la tercera posició de "superemocionant". "Fins que no vaig recollir la medalla, no em vaig poder creure el resultat" ha conclòs l'esportista.

El guardiolenc Yeray Chaves al campionat d’Espanya disputat al març

El guardiolenc Yeray Chaves al campionat d’Espanya disputat al març / Arxiu particular

Triplet català a Colòmbia

El certamen s’ha tancat amb un històric ple català al podi en la categoria de grups de xou gran.El CPA Olot s'ha endut l’or mundial per catorzena vegada, traient menys d’un punt de diferència al segon classificat: el CPA Girona.