Tràgic final en el triatló Ironman de Barcelona per la mort d’un participant

Tant l’associació d’Ironman Spain com l’Ajuntament de Calella, on es va disputar la prova, han ofert les seves condolences a la família del finat

Imatge d'arxiu del triatló Ironman de Barcelona

Imatge d'arxiu del triatló Ironman de Barcelona / IRONMAN

Redacció

El diumenge 1 d’octubre es va disputar l’Ironman de Barcelona a Calella, una de les proves físiques més exigents del món de l’esport: el Triatló Ironman 70.3. Desgraciadament, la jornada va acabar en tragèdia per la mort d’un dels participants de la carrera durant el tram amb bicicleta. 

L’organització de la prova ha explicat en un comunicat el succés, fruit d’un accident entre dos atletes: «Durant la part de ciclisme de la carrera, dos atletes van tenir un accident. Un dels atletes va patir un episodi mèdic important i va rebre atenció mèdica in situ abans de ser traslladat a un hospital pròxim on va continuar rebent tractament. Malgrat els esforços mèdics, l’atleta va morir unes hores més tard», relaten en el comunicat.

Accident entre dos atletes

Des de l’entitat lamenten el que va passar i comparteixen el seu més sentit condol a la família del finat. «Compartim el nostre més sentit condol amb la família i els amics de l’atleta i continuarem oferint-los el nostre suport en aquests difícils moments», afegeix l’escrit.

L’organització també ha facilitat detalls sobre l’estat de salut de l’altre atleta afectat en l’incident, que també va ser traslladat d’urgència a l’hospital, tot i que en aquest cas sense lesions greus. L’home ja ha sigut donat d’alta: «Li desitgem una recuperació ràpida».

«Donem les gràcies al personal de seguretat i als primers intervinents que van treballar amb rapidesa per prestar assistència mèdica als dos atletes», acabava dient l’organització en el comunicat. Per la seva banda, l’Ajuntament de Calella, mitjançant la pàgina de Facebook, oferia les seves condolences a la família del finat. «Des de l’ajuntament lamentem la seva mort i volem mostrar les nostres condolences a la família», expressaven en el comunicat.