Bàsquet/Eurocup Women

El Cadí arrenca amb un triomf a la pròrroga a Txèquia la seva aventura europea (76-82)

Sis punts seguits de la base Grande, els únics que anota en el partit, serveixen a les urgellenques per guanyar un partit que s'havien complicat

Elise Ramette, la base titular del Cadí a Brno

Elise Ramette, la base titular del Cadí a Brno / FIBA Europe

Jordi Agut

Jordi Agut

El Cadí la Seu ha iniciat amb victòria la seva participació d'aquesta temporada a l'Eurocup Women, la segona competició europea, després de vèncer per 76-82 a la pista del Zabiny Brno en un duel que tenia controlat a la primera part, que se li ha complicat a l'últim quart i que ha hagut de resoldre a la pròrroga. Sis punts seguits de la base Carmen Grande, que fins aleshores no havia anotat, han representat la diferència final del partit.

Les jugadores de Fabián Téllez han sortit molt concentrades, sobretot de la mà d'una Júlia Soler que, tot i tenir molèsties a un genoll, ha anotat el primer triple i ha establert les primeres diferències (4-13). El Cadí ha marxat al primer descans guanyant de deu punts, i l'avantage s'ha consolidat quan Veronika Remenarova i, sobretot, Margaret Bair li han agafat el relleu. Llavors ha crescut fins als 13 punts i tot semblava sota control.

Però al tercer quart, el Cadí la Seu s'ha col·lapsat en atac i només ha anotat set punts. S'ha ajuntat amb el fet que Babic i Stoupalova han començat a anotar de tot arreu per a les locals i aquestes han capgirat el resultat. Per sort, les urgellenques han reaccionat i s'han posat amb un 62-68 a 3.22. Però no han resolt i un triple de Stoupalova ha dut el partit a la pròrroga. En els temps suplementari, el partit estava empatat a 76 fins que els sis punts seguits de Grande, els dos últims de tir lliure, han decidit.

En l'altre partit del grup, jugat dimecres, el Flammes francès va derrotar l'Eleftheria Moschatou grec per un escandalós 108-42. El Cadí rep les gal·les dimecres vinent, dia 18, a les 20.45 hores.

ZABINY BRNO: Babic 20, López Sénéchal 7, Stoupalova 17, Cunane 12, Sklenarova 3 -cinc inicial- Hamzova 9, Cechova 8, Kytlicova, Smutna

CADÍ LA SEU: Ramette 4, Soler 13, Lahtinen 4, Campisano 6, Remenarova 11 -cinc inicial- Bair 20, Grande 6, Palma 10, Swartz 8, Zoe Hernández

ÀRBITRES: Polat Parlak (TUR), Aleksandar Radonjic (BiH) i Kristine Simanovica (LAT)

PARCIALS: 15-25, 34-47 (descans), 55-54, 70-70 (final), 76-82 (pròrroga)