Jordi Blancafort completa a Nova York la seva 30a marató

L'atleta amateur, que només fa 6 anys que corre, ha completat una vegada les 6 Majors

Diumenge que ve hi tornarà amb una desena de manresans a la Marató d'Atenes, la original

Jordi Blancafort amb les 5 medalles aconseguides a la marató de Nova York

Jordi Blancafort amb les 5 medalles aconseguides a la marató de Nova York / Judit Gómez

Jordi Badia Perea

Jordi Badia Perea

L'atleta amateur manresà Jordi Blancafort ha completat aquest diumenge a Nova York la seva 30a marató, des que va començar a córrer tot just fa 6 anys. Aquest any és la 8a marató que acaba, però no l'última perquè diumenge que ve serà, juntament amb una desena de manresans més, a Marató per fer els 42,195 metres que separen la ciutat grega d'Atenes, en el recorregut original que dona nom a les curses d'aquesta mítica distància.

A la primavera d'aquest any, Blancafort va córrer les maratons de Tòquio, Barcelona, Empúries i Saragossa, i aquesta tardor ha fet les de Berlín, Chicago, Lleida i Nova York. Tant en la d'Empúries com en la de Lleida, va pujar al podi en la categoria de més de 50 anys, amb un segon lloc i un tercer lloc, respectivament.

De maratons de Nova York en porta 5, del 2019 al 2023, dues de les quals fetes de manera virtual a Manresa. "Teníem la inscripció feta, però pel covid, les edicions del 2020 i del 2021 no vam poder anar a córrer-les. Llavors, la organització ens va donar la possibilitat d'acreditar-les, i ens les van homologar", ha dit en conversa amb el Regió 7 mentre esperava poder gravar la seva cinquena medalla.

"Córrer a Nova York és especial, per la gran quantitat de corredors, pels 10.000 voluntaris, perquè tota la ciutat es bolca amb nosaltres, mentre correm i després, perquè cada barri pel que passes té la seva idiosincràsia..." relata un Blancafort encara emocionat per la cursa. "I això que és la més complicada perquè és lineal, t'has de llevar a les 4 del matí per anar fins a State Island, i no se surt fins a les 9.00 h!".

Amb un temps de 2:53:31, Blancafort ha quedat situat en el lloc 727 de 51.295 atletes arribats a la meta. "Si només en fes una o dues l'any, potser podria millorar la marca, però prefereixo gaudir del viatge amb la família i visitar les ciutats en què corro", explica. De fet, en totes les maratons que ha fet aquest any, ha aconseguit baixar de les 3 hores, llevat de la d'Empúries en què les va superar d'un minut.

El març d'aquest any, Blancafort va completar a Tòquio, juntament amb Roser Oller, les anomenades 6 majors, amb Nova York, Boston, Chicago, Londres i Berlín. "Si trobo plaça per Tòquio, provaré de fer-les un altre cop" per tenir una segona medalla que l'acrediti com a un dels grans corredors de maratons.

Jordi Blancafort no havia fet mai esport, fins que als 45 anys va començar a córrer i va convertir les curses i les maratons en una manera de viure i viatjar. Dels 45 als 50, en va córrer 20. I dels 50 als 51, 10 més.