FUTBOL/PRIMERA CATALANA

Victòria cabdal del FC Pirinaica en l’estrena del nou cos tècnic (0-2)

El lateral Camilo Vinasco va avançar els vermells a l’electrònic al terreny de joc de la Unificació Llefià i el central Marc Ávila va sentenciar el triomf

El navarclí Jhonattan Vinasco va jugar de central a Badalona

El navarclí Jhonattan Vinasco va jugar de central a Badalona / ARXIU/MIREIA ARSO

Reeixit debut del cos tècnic liderat per Oriol Hontangas a la banqueta del FC Pirinaica. Els manresans es van imposar amb solvència al feu de la badalonina Unificació Llefià (0 a 2) i s’allunyen de la zona de descens a Segona Catalana. El nou entrenador dels vermells va implementar una estructura d’equip (4-4-2) que li permetés optimitzar les aptituds dels seus futbolistes a Badalona. La principal novetat tàctica va ser la reubicació de l’habitual lateral dret Jhonattan Vinasco com a central. 

La intensitat inicial del FC Pirinaica va sorprendre els amfitrions i va permetre els manresans tancar l’oponent a la seva parcel·la defensiva. En aquest context, una enverinada centrada xut de Camilo Vinasco armada des de la posició d’interior dret es va estavellar al pal dret de la porteria defensada per Josep Maria Queró i va anar a parar al fons de la xarxa del conjunt local (min 4). 

El domini dels vermells es va mantenir fins al minut 10. Després, la Unificació Llefià va reaccionar i, de forma progressiva, va arrabassar la iniciativa ofensiva als visitants. La millor ocasió que van generar els locals durant el primer període va ser un servei de falta directe executat per Luis Aguilera que es va estavellar a un dels pals de la porteria defensada per l’experimentat Dani del Río.

A la represa, els jugadors del FC Pirinaica es va posicionar de forma més efectiva sobre el terreny de joc, una circumstància que va propiciar les alternances en el domini exercit per una i altra formació. El central Marc Ávila va determinar el guanyador del matx (0 a 2) en rematar de cap a gol un córner servit per Roger Alsina (min 71). El mitja punta José Samper va estar a punt de transmutar la victòria en golejada, però la seva canonada va anar a parar al pal dret de la porteria de Josep Maria Queró.

LA FITXA TÈCNICA.

UNIFICACIÓ LLEFIÀ. Josep Maria Queró, Èric Hernández, Alexis Monterde (Jorge González min 74), Albert Bernabeu (Marco Vilar min 55), Marcelo Saliou Ba, Pol Juárez (Marcos Morales min 70), Aitor Mata, Sergi Duarte, Ignacio Langarita (Marc Jiménez min 55), Luis Aguilera ( Dídac Calvo min 63) i Mohamed Miraash Imthiyaz.

FC PIRINAICA. Dani del Río; Camilo Vinasco, Jhonattan Vinasco, Marc Ávila, Albert de Verdonces; Jesús Peñarrubia (José Samper min 63), Ignasi Carmona (Pau Quintana min 70), Marcel Bellido, Roger Alsina (Adrià Petit min 83); Felipe Guerrero Pipe (Rubén Epitié Dyowe min 83) i Isidre Marsiñach (Alfred Martínez min 70).

ÀRBITRE. Martí Davesa Pérez (Delegació de Girona), auxiliat per Marc Cabrera Vidal i David Cabrera Vidal. Va amonestar els locals Èric Martínez (min 73), Pol Juárez (min 85) i Dídac Calvo (min 89) i els visitants Jhonattan Vinasco (min 30), Ignasi Carmona (min 69), Felipe Guerrero Pipe (min 79) i José Samper (min 89).

GOLS. 0-1 Camilo Vinasco min 4 i 0-2 Marc Ávila min 71.