El Cadí la Seu supera el cuer Celta en un final més ajustat del que es preveia

El parcial de 24-14 del primer quart, els punts de Soler i un triple de la debutant Brown, decisius

Júlia Soler, decisiva ahir amb 20 punts, saluda les seves companyes en un partit anterior | TONI SOLANELLES/ARXIU / redacció. la seu d’urgell

Redacció

El Cadí la Seu va tancar una ratxa negativa a la competició espanyola amb una victòria còmoda contra el Celta Zorka Recalvi, que arribava al Palau d’Esports de la Seu d’Urgell amb un balanç negatiu de 0 victòries en 6 partits, i amb les estadístiques situant-lo com al pitjor equip tant en defensa com en atac. Era, doncs, un rival propici per a les urgellenques per sumar una victòria i remuntar posicions a la classificació.

Les jugadores del Cadí van posar intensitat en l’inici, i ben aviat se’n van anar en el marcador a còpia d’encert en el llançament, tant de mitja distància com en els triples, i perquè en defensa ofegaven l’atac gallec. Una tímida reacció de les jugadores del Celta, més en el marcador que en el joc i fruit del desencert, la van tallar a cop de triple les urgellenques i van tancar un primer parcial de 24-14.

L’inici del segon quart va semblar que les gallegues podrien plantar cara perquè en menys d’unminut i mig havien endossat un parcial de 0 a 8. El marcador es va ajustar, va arribar a estar a 2 punts i amb possessions per empatar, però a dos minuts dels final, un parell de robatoris i un triple i un tir lliure de la debutant Brown, van tornar a posar distància en el marcador.

En el tercer quart, les urgellenques es van complicar el partit amb un parcial de 12-19. Va ser un calc del segon, però sense l’encert dels minuts finals en el triple. La davallada era evident: 24 punts en el primer quart, 18 en el segon i 12 en el tercer.

I l’últim quart va començar amb el mateix desencert i, amb poca cosa, el Celta es va posar per davant en només un minut, 54-56. Es va arribar als últims 5 minuts amb un final ajustat que van decidir els punts de Júlia Soler i un darrer triple de Brown.

Amb la victòria, el Cadí la Seu sacosta a la zonà mitja de la taula i manté les opcions de classificació per a la Copa de la Reina.