FUTBOL/PRIMERA CATALANA

El CF Igualada goleja el cuer i segella la primera victòria de l’exercici al Municipal de les Comes (3-0)

Els blaus van dominar el CE Alguaire durant tot l’enfrontament i van concretar la seva superioritat amb un doblet del destre mitja punta Franc Samaniego i amb un gol a boca de canó d’Oriol Marín

El central manresà Sergi Solernou, el capità dels blaus, celebra un dels tres gols dels igualadins / MARC DOMINGO SERRA/CF IGUALADA

Quart partit jugat a la capital de l’Anoia i primer triomf dels blaus al seu terreny de joc a la lliga. El CF Igualada va aprofitar la visita del cuer del grup 2n de la Primera Catalana al Municipal de les Comes per signar la primera victòria del curs esportiu davant de la seva afició. Els amfitrions van sotmetre el CE Alguaire (3 a 0) i s’allunya dels quatre darrers llocs a la classificació, és a dir, d’aquells que aboquen al descens de categoria al final de la competició.

La formació entrenada per Mario Martínez des de fa cinc jornades va assumir la iniciativa ofensiva des de l’inici de l’enfrontament i els seus embats ofensius, més o menys profunds i perillosos, van caracteritzar el desenvolupament de tot el primer període. En aquest context, els blaus van flirtejar amb el gol dues vegades abans d’adquirir avantatge a l’electrònic. Primer, al minut 25, Joan Altimira i Oriol Marín van culminar un atac local amb dues enverinades rematades que es van estavellar, de forma consecutiva, als pals de la porteria defensada per Xavier Ricart. Set minuts després, la defensa lleidatana va aconseguir neutralitzar sobre la mateixa línia de gol tres xuts armats pels davanters igualadins.

Per fi, ja al minut 37, Franc Samaniego va avançar el conjunt anoienc a l’electrònic. El destre mitja punta va aprofitar una magnífica passada enrere de Gerard Cuadras per batre la porteria lleidatana. Abans del descans, Èric Pérez (min 44) va finalitzar un contracop amb una rematada desviada i Xavier Ricart va neutralitzar la gardela que va etzibar el central Òscar Oliver (min 45).

El domini del CF Igualada es va mantenir a la represa i una centrada d’Òscar Oliver va habilitar Oriol Marín per ampliar l’avantatge local a boca de canó (min 59). Lògicament, el 2 a 0 va incitar els amfitrioms a controlar la situació durant l’últim terç de l’enfrontament, sense renunciar a l’atac. Deu minuts abans del final, un passada de la mort de Berna Baldeh, l’autor del gol que va donar el triomf als igualadins al feu del CCD Turó de la Peira la setmana passada, va permetre Franc Samaniego transmutar la victòria en golejada (3 a 0).

LA FITXA TÈCNICA.

CF IGUALADA. Yaroslav Toporkov; Gerard Cuadras (Marcos Ordóñez min 80), Òscar Oliver (Jairon Rubén Espinosa min 74), Sergi Solernou, Sebas Mendoza; Aleix Marí (Emmanuel Cristian Boateng min 58), Oriol Marín (David Núñez min 74), Marc Gulías; Joan Altimira; Èric Pérez (Berna Baldeh min 58) i Franc Samaniego.

CE ALGUAIRE. Xavier Ricart, Josep Domingo, Adrià Salvia, Pau Ros, Carles Pulido (Cheikh Tidiane Madioune min 46), Eduard Tiers, David Galiano (Mamadou Fofana min 55), Àlex Sabaté, Mario Pinilla (Gerard Colomo min 46), Marc Salvia (Sergi Balagueró min 58) i Jordi Garrié (Arnau Canal min 72).

ÀRBITRE. Deyan Krasimirov Hristov (Delegació de Tarragona), auxiliat per Aitor Vázquez Miranda i David Sampedro Bedmar. Va amonestar els visitants Marc Salvia (min 39) i Josep Domingo (min 77).

GOLS. 1-0 Franc Samaniego min 37, 2-0 Oriol Marín min 59 i 3-0 Franc Samaniego min 80.