Atletisme

La Sant Silvestre de Berga provocarà afectacions en divuit carrers i places de la ciutat

La 24a edició de la cursa es disputarà diumenge a la tarda, amb inici de les proves infantils a les quatre i de la gran, de cinc quilòmetres, a les sis

El passeig Indústria, col·lapsat pels participants en la Sant Silvestre

El passeig Indústria, col·lapsat pels participants en la Sant Silvestre / Oscar Bayona

Redacció. Berga

Un total de divuit carrers i places de Berga es veuran afectats diumenge per la disputa de la 24a edició de la Sant Silvestre de la ciutat, organitzada per la Joventut Atlètica Berga i una de les més festives i multitudinàries de la Catalunya central.

D'aquesta manera, segons ha informat l'Ajuntament, entre les sis, l'hora d'inici de la cursa de cinc quilòmetres, i les set de la tarda, convindria no circular pels passejos de la Indústria i Vila de Casserres, per les carreteres de Ribes i Sant Fruitós, per les places Viladomat, de la Creu i Gernika, per la ronda Moreta i pels carrers Barcelona, Roser, Gran Via, Pere III, Isaac Albéniz, Salvador Espriu, Mestre de Pedret i Pere II, a més de la rasa dels Molins i l'avinguda Canal Industrial. En cas que s'hagi de circular per Berga, caldrà fer cas de les senyalitzacions dels agents i del personal voluntari de l'organització.

La 24a edició de la Sant Silvestre viurà un pròleg amb les tres curses infantils que es faran, en un perímetre molt acotat, a partir de les quatre de la tarda al passeig de la Indústria. Serà a partir de les sis quan arrenqui la cursa gran, d'uns 800 corredors a partir de 13 anys.

Des del punt de vista competitiu, el recorregut, homologat per la federació, serà l'habitual i comptarà amb esportistes destacats com ara Toni Baños, Foix Montaner, Pau Llorens, Núria Cascante, Biel Vázquez, Marta Palau, Raúl Arpal, Aleix Garcia i Arnau Pujol. També hi haurà espais dinamitzats per les entitats d'handbol, esquí, futbol i bàsquet de la ciutat.