L'Avià venç al camp del Sant Pau en un final d'infart (2-3)

Els del Berguedà vencien 0-3, però els manresans van estar a punt d'empatar

Lluc Grandia

L'Avià es va imposar al Sant Pau (2-3) en un partit intens i amb dos blocs clarament diferenciats. La primera hora de joc va ser de l'equip del Berguedà, que es va posar tres gols per davant, mentre que el tram final va estar dominat pels manresans, que van retallar i van estar a punt d'aconseguir un empat que finalment no es va donar. Amb aquest resultat, els avianesos mantenen el segon lloc i el marge de quatre punts respecte al líder, el Cardona, mentre que el Sant Pau es manté desè, liderant el grup de la part baixa i a vuit punts del descens.

L'Avià va començar fort, fent gala de la segona posició a la taula que ostenta actualment, i va arrabassar la pilota a un Sant Pau que intentava defensar la porteria dels atacs visitants. Al minut 12, Roger Ribalta, el màxim golejador de l'equip, va anotar el primer gol i, només tres minuts després, Eloi Soler va anotar el segon en el qual semblava que podia ser un partit fàcil per l'equip d'Abel Martínez. El resultat no es va moure en el que restava de primera part, tot i que els avianesos van tenir més opcions d'anotar que no van materialitzar-se per la bona actuació del porter Martínez.

El segon temps va començar amb domini dels del Berguedà, però el Sant Pau va igualar la pressió visitant i hi havia certa igualtat. Al minut 62, Pau Vázquez feia el tercer i semblava que deixava el partit sentenciat, però, només sis minuts després, Rayo marcava el primer gol dels locals i donava un bri d'esperança a l'afició manresana. L'Avià va desconcentrar-se i va baixar el ritme i, a deu minuts del final, Javi López va fer el 2-3 i posava el seu equip a només un gol. Els darrers minuts van ser d'infart, amb l'equip local a la recerca de l'empat, però la defensa visitant va impedir-ho.

SANT PAU MANRESA: Martínez, Galán, Pulido, Alonso, Porcel (Acera 58’), Pachón, Álvarez, Chekkouri (Villa 70’), López, Simón (Rayo 58’) i Djitte (Gomez 65’)

AVIÀ: Capdevila, Lawal, Baraut (Ruiz 58’), Tubau, Al Baitar (Ribera 70’), Marcos (Manchado 70’), Barrera, Lianes (Placeres 58’), Soler, Vazquez i Ribalta (Guixé 88’).

GOLS: 0-1 Ribalta min 12, 0-2 Soler min 15, 0-3 Vazquez min 62, 1-3 Rayo min 66, 2-3 López min 80.

ÀRBITRE: Pol Rodríguez. Va amonestar els locals Djitte, Galán, López, Villa i Gómez i els visitants Al Baitar, Ruiz i Barrera.