Nova agressió feixista aquest dilluns a la matinada a Manresa. Set persones que acabaven de penjar de nou l'estelada de la plaça Onze de Setembre han estat agredides per un grup d'ultres que pretenien arrencar-la de nou, segons han denunciat membres del CDR, Arran Manresa i Unitat contra el Racisme i el Feixisme del Bages.

Dels set independentistes contusionats, tres van ser atesos al lloc dels fets per una ambulància del SEM, que en va traslladar dos a l'hospital de Sant Joan de Déu de Manresa. Tres més van acudir pels seus propis mitjans a l'hospital per ser atesos a Urgències i rebre l'informe mèdic dels fets. En total, doncs, cinc dels set contusionats van ser atesos al centre sanitari. Tots set, un dels quals és menor d'edat, ja han presentat denúncia.

Els fets han tingut lloc aquest dilluns a la 1 de la matinada, quan un grup d'ultres, a l'interior d'un cotxe, ha increpat membres del CDR que havien penjat la bandera (arrencada el 6 de juliol passat). Posteriorment, s'han adreçat a peu fins al lloc de l'estelada i han comès les agressions als independentistes.

Fins a l'indret dels fets hi han acudit diverses patrulles dels Mossos i de la Policia Local, que no han fet detencions ni tampoc han presentat d'ofici cap denúncia. Els Mossos, al lloc dels fets, han identificat 17 persones, tant independentistes com espanyolistes. Ara, tant uns com altres, segons els Mossos, presentaran denúncia. Els independentistes agredits, de fet, ja ho han fet aquest mateix dilluns al matí. Els Mossos ja han enviat al jutjat l'atestat, pels delictes de desordres públics, lesions lleus i amenaces lleus.

Un dels presumptes agressors, segons Arran Manresa i UCRF del BAges, ha estat el mateix Raúl Macià, l'ultra de Balsareny que va arrencar l'estelada de la plaça manresana i va reivindicar els fets en un vídeo a Internet. L'Ajuntament de Manresa l'ha denunciat per veure si aquesta conducta podria ser constitutiva d'algun tipus d'infracció penal. Macià va sortir de la presó el passat mes de maig i des de llavors ha estat identificat en diverses accions que han tingut lloc al Bages contra independentistes.

També entre els presumptes agressors que han identificat els independentistes hi hauria Tony Noguera, l'ultra que va donar una puntada de peu a un membre del CDR a l'accés de Lledoners, i que va ser detingut més tard per la policia. Actualment Noguera es troba en llibertat condicional amb la prohibició d'acostar-se a menys de 200 metres de la víctima, un veí de Manresa.

Segons publicava Arran a Twitter, cinc dels agredits mentre penjaven l'estelada han hagut de ser atesos a urgències aquesta matinada per les lesions provocades pels quatre ultres. Abans de l'agressió, els presumptes autors han passat per la plaça amb cotxe onejant una bandera espanyola per la finestra i haurien increpat els membres del CDR que estaven al lloc dels fets.

Com es pot apreciar en la imatge que ha publicat a les xarxes socials el regidor manresà de la CUP Jordi Garcés, els Mossos han intervingut en l'incident i han identificat els presumptes agressors i les víctimes, tot i que no s'han realitzat detencions ni cap denúncia, segons ha informat el CDR en un comunicat aquest dilluns al matí.

Els altres dos presumptes agressors ultraespanyolistes serien Óscar González i David Delgado. El primer va ser qui també va despenjar, el passat dijous, l'estelada de la zona dels Bombers de Manresa, juntament amb Raúl Macià.

El CDR Manresa i Unitat contra el Racisme i el Feixisme del Bages han convocat una concentració aquest dilluns a les vuit del vespre a la plaça Onze de Setembre per protestar contra les agressions feixistes d'aquesta nit.