L'alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell (ERC), ha quedat en llibertat aquest dimecres a al vespre després d'haver estat detinguda al matí junt amb deu persones més en el marc d'una investigació policial per presumpta prevaricació i malversació en la concessió de subvencions i contractes menors al consistori. En aquests moments queden detingudes dues de les onze persones, però algunes fonts apunten que possiblement també seran deixades en llibertat abans d'acabar la jornada. Entre els arrestats hi ha el regidor d'ERC Jaume Monasterio, així com el secretari del consistori, l'exregidor de Platges Guillem Escolà, una tècnica de platges i el cap de l'Àrea de Territori en anteriors mandats.

El jutjat d'instrucció número 8 de Vilanova i la Geltrú investiga Carbonell i dotze persones més, entre elles vuit regidors del període 2017-2022, pels delictes de prevaricació, malversació i falsedat documental en l'adjudicació de subvencions i contractes menors en els dos passats mandats. S'investiga l'actuació de l'Ajuntament respecte la Taula del Tercer Sector Sitges-Garraf i una cooperativa.

La Policia Nacional ha fet aquest dimecres diversos escorcolls per intervenir documentació relacionada amb les entitats investigades. Les entrades s'han fet de forma simultània en domicilis particulars de quatre investigats de la cooperativa, espais de les dues entitats i departaments de l'Ajuntament de Sitges, incloent la seu central del consistori.

Aquesta tarda hi ha hagut una reunió de tots els regidors que van sortir escollits en les eleccions del 28 de maig, tant a govern com a oposició, en un consistori que, com la resta dels de Catalunya, tot just va investir dissabte l'alcaldessa i encara no ha repartit el cartipàs municipal. En el marc de la trobada s'ha acordat elaborar un comunicat conjunt que es difondrà demà per traslladar un missatge de suport i ànims a tots els treballadors detinguts.