Localitzen un cos en la zona on es buscava a l'alcalde d'una localitat d'Astúries

L'helicòpter del 112 ha localitzat unes restes al matí del dimecres en una zona de difícil accés

La cerca de l'alcalde de Soto del Barco en el cap Vidío

La cerca de l'alcalde de Soto del Barco en el cap Vidío / CAS OBERT

F.L. Jiménez / N.Menéndez

Localitzen un cos a la zona de cap Vidio en la qual, des del dimarts, es buscava a Jaime Pérez Lorente, "Jimi", alcalde electe de Soto del Barco (Astúries) des del mes de maig passat. El cotxe del regidor, de la marca Dacia, es va trobar aparcat al voltant de les 20 hores a l'entorn del cap Vidio i es va activar el dispositiu de cerca. Ha estat l'helicòpter del 112 el que ha localitzat un cos el matí del dimecres en una zona de difícil accés. En l'operatiu hi han participat patrulles de Seguretat Ciutadana i Seprona, així com equips de submarinistes dels GEAS. Jaime Menéndez Corrales, l'exalcalde del consell, s'ha desplaçat a la zona per a seguir de prop el dispositiu.

Segons els testimonis recaptats per a reconstruir les últimes hores de l'alcalde de Soto del Barco, Pérez Lorente va treure al seu gos a passejar a primera hora del matí, com feia habitualment. A les 8 hores va abandonar el domicili familiar en la localitat de La Arena conduint el seu cotxe i portant de copilot a la seva dona, a la qual va deixar a la feina. Segons va dir a la seva esposa, tenia previst acudir a l'ajuntament per a complir amb les funcions del seu càrrec. Però per causes que s'investiguen, Jimi va agafar una altra direcció perquè al consistori no hi va arribar.

Al llarg del dia, l'alcalde de Soto del Barco no va atendre a les trucades que se li van fer al telèfon mòbil, que en un moment donat va deixar d'estar operatiu. La falta de resposta a les trucades i el desconeixement del parador del regidor van fer saltar les alarmes, que van anar a més quan es va trobar el seu cotxe en un aparcament del cap Vidio, un paratge costaner a 19 quilòmetres de Soto del Barco, famós per les seves vistes i els seus penya-segats escarpats. Davant la preocupació pel que pogués haver-li passat, l'assumpte va ser posat en coneixement de la Guàrdia Civil, que busca incessantment al desaparegut.

A partir de la suposició que l'alcalde hagués caigut d'un penya-segat, les primeres indagacions dels agents de la Benemèrita es van centrar en la zona anomenada La Cuevona, un buit natural als peus del penya-segat de cap Vidio que s'alça sobre la platja anomenada La Iglesiona, a l'oest del far. Donada la falta de resultats, la cerca es va posposar fins que ho va permetre la llum del dia a l'est del far, a la platja de Gradas i els seus voltants. Al final de la jornada de cerca del dimarts no s'havia trobat cap prova que permeti aclarir què li ha ocorregut a l'alcalde.

En l'operatiu participen guàrdies civils del lloc de Pravia, de la companyia de Soto de Luiña, del Servei de Protecció de la Naturalesa (Seprona) de Luarca i d'Oviedo, una patrulla de Salas i també va estar-hi en persona el capità d'Avilés, que és natural de Soto del Barco, i els agents del lloc de Soto del Barco, afectats en primera persona per l'estreta relació que tenen amb el desaparegut.

Els afins a Jaime Pérez Lorente estan en xoc per la seva desaparició. Alguns dels companys de partit (la formació independent CSIB) participen en la cerca i és incessant l'intercanvi d'informació que pogués resultar útil per a localitzar a l'alcalde. En el cercle d'amistats de Jimi descarten que hagués pogut anar fins al cap Vidio a practicar senderisme o pesca, aficions que congreguen en aquest lloc a desenes de persones. "Jimi no té aquestes aficions", ha assegurat un dels amics de l'alcalde.

Pérez Lorente és una persona molt estimada i coneguda a Soto del Barco, un municipi petit que no arriba als quatre mil habitants, per la seva antiga professió de policia local i per la seva proverbial disposició a col·laborar, més enllà de les obligacions del seu treball o del seu càrrec, en tota mena d'iniciatives culturals, festives o ciutadanes. En les passades eleccions municipals va encapçalar la llista electoral de la Candidatura Independent Consell de Soto del Barco (CISB) i va obtenir el 57,65 % dels vots, la qual cosa va valer a aquesta formació aconseguir vuit regidors dels onze que integren la Corporació; el PSOE en va obtenir dos i l'últim el va guanyar la llista de la Agrupación de Electores de San Juan de la Arena Sí (SJASI).