Controlat l'incendi entre el Bruc i Collbató que ha obligat a tallar un tram de l'A-2

Els Bombers hi han destinat 22 mitjans terrestres i 8 aeris per apagar el foc, que estava a prop també de la urbanització de Can Dalmases

Imatge aèria de l'incendi a Collbató

Imatge aèria de l'incendi a Collbató / Bombers

Arnau Valverde

Arnau Valverde

Un incendi ha obligat a tallar l'A-2 en els dos sentits entre El Bruc i Collbató durant prop de dues hores. El foc, que presentava una gran columna de fum, també amenaçava la urbanització de Can Dalmases. Els bombers han donat per controlat l'incendi. La via s'ha obert poc després de les sis de la tarda, ja que el foc progressava lentament i no afectava edificacions properes. Hi ha una dotzena de dotacions que s'han anat retirant de la zona al llarg de la nit i s'hi ha quedat una per fer tasques de revisió del perímetre.

L'avís de l'incendi s'ha fet just a les 4 en punt. El foc, que ha afectat una zona de vegetació, es trobava a tocar de l'A-2 i això ha fet que el Servei Català de Trànsit hagi tallat la circulació en els dos sentits. Finalment s'ha restablert la circulació poc abans de 2/4 de 7 de la tarda, quan l'incendi s'ha donat per estabilitzat, tot i que encara hi havia algunes retencions. El foc ha arribat a amenaçar la urbanització de Can Dalmases, segons han indicat fonts dels Bombers de la Generalitat. En aquest sentit, tot i que l'incendi no hauria cremat una gran quantitat de terreny, sí que presentava un risc alt per la proximitat de la carretera i de zones habitades.

A 1/4 de 6 els Bombers treballaven en un perímetre de 3 hectàrees, però l'incendi encara estava actiu. S'han activat 22 dotacions terrestres i 8 mitjans aeris per extingir l'incendi. A les 5.40 h de la tarda els Bombers han informat que el foc es propagava lentament i que no afectava edificacions properes. En aquest sentit, s'ha prioritzat assegurar la cua de l'incendi, en un barranc, ja que és per on el foc podria propagar si gira amb l'entrada de la marinada.