Alves es mostra en desacord amb el relat de la jutgessa sobre la violació però no el recorrerà

L'exfutbolista brasiler del Barça s'ha negat a declarar i romandrà a presó fins al judici

El president del tribunal en la vista pel 'cas Dani Alves' a l'Audiència de Barcelona

El president del tribunal en la vista pel 'cas Dani Alves' a l'Audiència de Barcelona / Jordi Borràs

Pol Solà (ACN)

L'exfutbolista brasiler del Barça Dani Alves s'ha mostrat aquest dimecres en "desacord" i contrariat pel relat de fets que la jutgessa del cas de violació ha escrit en la interlocutòria de final de la instrucció. Segons ell, els fets relatats no s'ajusten a la realitat del que va passar al lavabo d'un reservat de la discoteca Sutton de Barcelona la nit del 31 de desembre passat. No obstant, i per agilitzar el procés i celebrar el judici a l'Audiència de Barcelona el més aviat possible, ha dit que no recorrerà la interlocutòria de processament, cosa que farà que esdevingui ferma.

Quan s'hagi repartit a la secció de l'Audiència corresponent, es donarà tràmit a la fiscalia i l'acusació particular perquè presentin els escrits d'acusació. Després serà el torn de la defensa.

La magistrada del jutjat d'instrucció número 15 de Barcelona ha conclòs la instrucció del cas i ha processat Alves per violació a una noia de 23 anys el 31 de desembre passat en el lavabo d'un reservat de la discoteca Sutton de la capital catalana. La magistrada considera que hi ha indicis racionals de criminalitat contra ell. L'exdefensa del FC Barcelona ha estat citat dimecres que ve al jutjat, per la qual cosa serà excarcerat, se li comunicarà en persona el processament i tindrà l'oportunitat de fer una nova declaració, que seria la tercera al jutjat des que va ser detingut i empresonat el 20 gener passat.

La defensa pot recórrer la interlocutòria de processament i conclusió de sumari, cosa poc probable perquè vol que s'escurcin al màxim els tràmits, i quan aquesta sigui ferma serà el torn de la fiscalia i l'acusació particular per presentar els seus escrits d'acusació. Finalment serà el torn de la defensa i després s'haurà de buscar data a l'Audiència de Barcelona per celebrar el judici.

Alves va ser denunciat per agressió sexual per una noia de 23 anys que el va acusar d'haver-la violat en el lavabo d'un reservat cops de versió, negant al principi que conegués la noia, després que el sexe va ser instigat per ella, que li hauria fet una fel·lació mentre ell defecava al vàter i finalment que va ser una penetració vaginal consentida pels dos. Cap de les versions d'Alves no li han servit per sortir de la presó, ni tampoc els seus esforços per demostrar l'arrelament a Catalunya que minimitzaria el risc de fugidade Sutton.

Segons la versió mantinguda des del primer moment per la noia, que ha renunciat a una indemnització econòmica, l'astre brasiler la va convidar a ella i dues amigues a pujar al reservat on estaven ballant la nit del 30 al 31 de desembre. Després de ballar i flirtejar amb elles, el brasiler hauria entrat a un espai darrer d'una porta i va fer anar-hi la noia, que pensava que era un lloc per fumar. Un cop dins, la jove es va sorprendre de trobar-se en un lavabo diminut i va voler sortir, però Alves l'hauria forçat a practicar sexe amb ella a contracor.

La versió de la noia s'ha vist corroborada perifèricament per diverses càmeres de seguretat, testimonis, empremtes dactilars d'ella al lavabo, ADN d'ell a la roba i la vagina d'ella i lesions que ella va patir compatibles amb el seu relat. A més, Alves ha canviat fins a tres cops de versió, negant al principi que conegués la noia, després que el sexe va ser instigat per ella, que li hauria fet una fel·lació mentre ell defecava al vàter i finalment que va ser una penetració vaginal consentida pels dos. Cap de les versions d'Alves no li han servit per sortir de la presó, ni tampoc els seus esforços per demostrar l'arrelament a Catalunya que minimitzaria el risc de fugida.