Controlat l'incendi forestal de Mont-roig del Camp després de cremar 10,4 hectàrees

S'aixeca l'ordre de confinament i les persones desallotjades ja han pogut tornar a casa, segons Protecció Civil

Imatge de l'incendi de Mont-roig del Camp

Imatge de l'incendi de Mont-roig del Camp / Bombers de la Generalitat

ACN

Els Bombers han donat per controlat l'incendi forestal de Mont-roig del Camp (Baix Camp) de matinada i hi segueixen treballant amb 13 dotacions, amb unitats GRAF i un helicòpter bombarder. L'incendi, que va començar dilluns a les 21.34 h ha afectat 10,4 hectàrees, segons els Agents Rurals. La previsió és que el vent, que de matinada ha empès amb força les flames, vagi a la baixa aquest dimarts. Durant la nit, els efectius han repassat els punts calents del perímetre cremat, un barranc de difícil accés i amb vegetació densa. Un cop estabilitzat el foc, s'ha considerat segur el desconfinament i el retorn dels residents de Les Planes que havien estat desallotjats. Segons Protecció Civil, ja han pogut tornar a casa.

Durant la matinada els Bombers hi han treballat amb fins a 33 dotacions terrestres. Cap a la 1 el foc ja estava pràcticament encerclat per mànegues, cosa que vol dir que se n'havia aturat l'avenç. A la 01.54 hores, s'ha donat per estabilitzat. No obstant això, l'interior del perímetre precisarà molta feina de remat, segons els Bombers. El foc ha avançat ràpidament empès pel vent de mestral, i el flanc dret ha projectat focus secundaris a centenars de metres.

L'extinció es va atacar amb contundència ja que l'incendi estava enclotat al fons d'un barranc i, si prosseguia empès pel vent, podia arribar a zones habitades. Per precaució, es va demanar confinament de la urbanització de Les Planes i diverses finques aïllades, tot i que finalment, els cossos policials van optar pel desallotjament.

Els Bombers van fer tasques defensives sobre algunes construccions i vehicles. Un cop estabilitzat l'incendi, el responsable de l'operatiu d'extinció ha considerat segur el retorn dels residents de Les Planes i el desconfinament dels que s'han quedat a casa. Segons Protecció Civil, les persones desallotjades ja han pogut tornar a casa seva. Nivell 3 del Pla Alfa El cos d'Agents Rurals informa que el municipi de Mont-roig del Camp (Baix Camp) està a nivell 3 del Pla Alfa per perill extrem d'incendi i amb la restricció d'accés a l'espai natural de Tivissa-Vandellòs.

També recorda que per dimarts 29 el perill d'incendi continua sent molt elevat al sud de Catalunya, on hi ha 46 municipis a nivell 3 del Pla Alfa i la restricció d'accessos a quatre espais naturals. El cos fa una crida a la prudència i a extremar les precaucions al medi natural.