Un mort i 27 afectats en un incendi en una residència d'avis a Astúries

La difunta era una resident i la ferida de major consideració és una treballadora de 46 anys

Efectius d'emergència atenen els afectats d'un incendi en una residència d'ancians a Astúries

Efectius d'emergència atenen els afectats d'un incendi en una residència d'ancians a Astúries

EFE

Una persona ha mort i unes 27 han resultat ferides, tres d'elles greus i vint-i-quatre lleus, per inhalació de fum en un incendi registrat aquesta matinada en una residència d'avis situada en la localitat de Valdesoto, en el consell asturià de Siero.

El Centre de Coordinació d'Emergències del 112 Astúries va rebre l'avís a les 00.23 hores i els bombers desplaçats al lloc van donar l'incendi per controlat passats 2/4 de 2 de la matinada, ha informat aquest dimecres el Servei d'Emergències del Principat d'Astúries (SÀPIGA). La persona morta és una resident que va ser localitzada en una habitació de la primera planta de l'edifici de tres pisos.

L'edifici afectat després de l'incendi

L'edifici afectat després de l'incendi / Paco Paredes

La persona ferida de major consideració és una treballadora de 46 anys que va ser traslladada amb pronòstic greu a l'Hospital Universitari Central d'Astúries (HUCA), a Oviedo.

Amb pronòstic menys greu es van traslladar també a altres dues persones, una al HUCA i una altra a l'hospital de Cabueñes, a Gijón, mentre que els altres 24 afectats van ser evacuats amb pronòstic lleu a diferents centres hospitalaris.

La residència consta de dues edificacions, una construcció de dues altures on es va confinar als seus 74 residents durant les labors d'extinció i l'habitatge de tres plantes on es va originar l'incendi.