Mor l’espanyol guanyador d’un dels premis del primer sorteig de l’EuroDreams

Otto Gutiérrez, propietari de l'establiment que va lliurar el premi a Astúries

Otto Gutiérrez, propietari de l'establiment que va lliurar el premi a Astúries / R. A. G.-O.

Redacció

La Societat Estatal Loteries i Apostes de l’Estat va estrenar aquest dilluns, dia 6 de novembre, un nou joc, l’EuroDreams, un sorteig que se celebrarà cada dilluns i dijous per atorgar premis en diferit que poden arribar fins als 20.000 euros al mes durant 30 anys.

I la sort va somriure aquella mateixa setmana a Astúries. El sorteig de l’EuroDreams va deixar llavors un premi de 2.000 euros al mes durant cinc anys a la regió (120.000 euros en total). El guanyador va comprar la butlleta a Loterías La Botica Lastres, un punt mixt que fa tres mesos que és obert. L’afortunat, desgraciadament, ha mort sense cobrar el premi. «Van caure dos premis a França i un, de categoria segona, a Astúries», destaca Otto Gutiérrez, propietari de l’establiment.

L’afavorit era un comercial veí de Villaviciosa. «Quan m’ho va explicar ni m’ho creia. Es casarà d’aquí poc, així que és el regal perfecte», afirmava llavors Gutiérrez.

Per a aquests casos concrets, Loteries i Apostes de l’Estat té una sèrie de normes establertes. Cal tenir en compte que aquest premi es pagava durant cinc anys i no al moment. El reglament de l’EuroDreams diu que si el guanyador de primera o segona categoria mor abans de l’abonament complet del premi, l’import restant es farà en un pagament únic als hereus, seguint les disposicions de dret de successions vigents i d’aplicació.

L’import restant del premi és la suma de les mensualitats que hi ha pendents de pagament en el moment en què Loteries té coneixement que el guanyador mor. Aquesta quantitat es divideix entre els hereus seguint les disposicions successòries. L’import per a cada hereu serà arrodonit a la unitat inferior.

Els diners els hi pagaran quan s’estableixin els requisits establerts en el dret de successions i tributari.